Rectificatie 4 mei herdenking

ZELHEM - In onze vorige editie is tot onze grote spijt een fout geslopen in de namen van Joodse Zelhemmers die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier volgen de namen van de slachtoffers. Wij hopen dat iedereen hen wil gedenken op 4 mei.

De familie Aussen is zwaar getroffen door het nazi-regime. Velen van hen zijn afgevoerd naar de concentratiekampen en hebben het niet overleefd. Lina Aussen-Winter overleed op 59-jarige leeftijd in Auschwitz. Haar zoon Karl Aussen overleed op 31-jarige leeftijd in Mauthausen. Lina's andere dochter Lotte heeft de deportatie naar Duitsland overleefd. Ook dochter Sofie heeft de oorlog overleefd.
Ook van de familie Jacob zijn veel mensen overleden in een kamp. Bernard Jacob overleed in Mauthausen, Marianne Jacob-Aussen overleed in Sobibor. Alex Jacob overleed in 1945 in Gross-Rosen, zijn vrouw Helena Jacob-Croner overleefde de verschrikkingen van de oorlog.

Meier Jacob overleed in Oranienburg. Jetje Jacob overleed in Auschwitz.Emma Sara Sachs-Heine overle ed in 1943 in Sobibor. Haar zoon Meier Sachs overleed daar ook op 39 jarige leeftijd. Zijn eenjarig zoontje Karl overleed in Kamp Vught op 18 april 1943.