Evelien Klein Wassink, Odette Regelink en Jurgen Wissink van Puur Fashion. Foto: Mirjam Rensink
Evelien Klein Wassink, Odette Regelink en Jurgen Wissink van Puur Fashion. Foto: Mirjam Rensink

Puur Fashion verandert mee in deze tijd

Nieuwe webshop en speciale openings-tijden

Door Mirjam Rensink

ZELHEM - Puur Fashion heeft bijna haar hele collectie kleding en schoenen op haar website geplaatst. En voor mensen die liever geen andere mensen tegenkomen tijdens het winkelen op dit moment gaat de winkel exclusief open. Op deze manier willen Odette Regelink en Jurgen Wissink hun klanten helpen als ze graag iets nieuws willen uitzoeken maar bang zijn om besmet te raken met het Corona virus.

De winkelbel rinkelt herhaaldelijk als we ons gesprekje houden aan de gezellige leestafel achter in de winkel. Mensen weten Puur Fashion aan de Smidsstraat in Zelhem nog steeds te vinden. En wat wil je ook als het zonnetje schijnt en alle nieuwe frisse kleuren en stoffen je tegemoet glinsteren van achter het winkelraam? Dan krijg je zin in iets nieuws. En toch zijn er ook veel mensen die het spannend vinden om in deze tijd te gaan winkelen. Ziek worden kan voor hen heel gevaarlijk zijn. Voor hen hebben Odette en Jurgen nu de hele collectie online gezet. Binnen een straal van 15 kilometer worden de kleding en/of schoenen ook nog gratis thuis bezorgd.

"Mensen kunnen ook 's ochtends de winkel reserveren", vertelt Odette. "Dan kunnen ze in alle rust in hun eentje in de winkel zijn en zoveel passen als ze willen." "Het is een extra stukje service", voegt Jurgen toe. "Het is heel laagdrempelig bedoeld, je mag passen, je mag kijken maar je hoeft echt niet te kopen. We begrijpen dat het voor sommige mensen spannend kan zijn om naar de winkel te gaan en daarom doen we de zaak speciaal voor wie dat wil open. Maar dat wil niet zeggen dat je met tassen vol kleren de deur uit moet gaan, alleen kijken mag natuurlijk ook", benadrukt Jurgen lachend.

Iedere ochtend met uitzondering van de zondag en de maandag is de winkel tot elf uur open op afspraak. "Maar als er geen afspraken zijn dan doen we winkel gewoon open voor iedereen", zegt Odette. "De winkel kan qua vierkante meters wel achttien mensen tegelijk binnen hebben maar wij hebben een maximum gesteld van vier à vijf mensen tegelijkertijd. Als iemand hulp wil bij het uitzoeken of passen dan geven we de kleding aan via een kleerhanger. Zo houden we de anderhalve meter afstand." Voor de kassa hangt een scherm en er staan schoonmaakdoekjes in de winkel.

Op de schoenenafdeling staan de nieuwste sneakers, pumps en sandalen te wachten om mee de zon in te mogen. Jurgen en Odette verkopen schoenen van verschillende merken, onder andere Marco Tozzi, S. Oliver, Caprise en Tango. Op de kledingafdeling hangen onder andere de nieuwe collecties van Dreamstar en Angels al. De collectie van Oliver en Street One komt deze week te hangen.

Voor iedereen die een kijkje wil nemen is de winkel gewoon geopend. Voor iedereen die liever online besteld is er dus vanaf nu de webshop www.puurfashion.nl en kan er een afspraak worden gemaakt om alleen te winkelen. Dat kan op telefoonnummer 0314 621 251.