Bij Jaimy's restaurant kunnen maaltijden worden besteld en afgehaald. Foto: PR
Bij Jaimy's restaurant kunnen maaltijden worden besteld en afgehaald. Foto: PR

Jaimy's restaurant heeft door corona een afhaalservice

'Mensen in Zelhem en de plaatsen eromheen hebben een warm hart'

Door Liesbeth Spaansen

ZELHEM – "Na de opening hebben we een superweek gehad", kijken Jaimy en Jurgen van Jaimy's Steak & Bistro en zalencentrum De Ploeg met plezier terug op een warm welkom in Zelhem. "De reacties van de gasten waren lovend." Helaas moesten direct na die week de deuren alweer op slot vanwege het coronavirus.

Jaimy en Jurgen openden begin maart, na een periode van opknappen en herinrichten de deuren van hun horecagelegenheid. Ook zondag 15 maart was het restaurant volgeboekt. "Ik deed de kaarsjes aan; er stonden reserveringen in het boek van oude bekenden en nieuwe gezichten. We waren er die nu beruchte zondag helemaal klaar voor. Tot we werden gebeld met afzeggingen van reserveringen. We waren tot die tijd niet met het nieuws bezig geweest, maar al snel kwamen we erachter dat ook wij ons restaurant moesten sluiten om 18.00 uur", weet Jaimy nog goed. Dit om verdere uitbreiding van het coronavirus tegen te gaan. "Die zondag hebben we nog wel gekookt voor de acht gasten die toch waren gekomen, maar we hebben het ingepakt en zij hebben het thuis opgegeten."

'Het

naoberschap

helpt ons

door deze

moeilijke tijd

heen'

Om deze overheidsbeslissing konden ze niet heen en ze besloten om maandag eerst eens na te denken wat te doen. "Dinsdag kwamen er nieuwe regels en daarna konden we ons gaan richten op afhalen en bezorgen", vertelt Jaimy verder. "We zouden al blij zijn als we voor acht personen mochten koken, maar het werd veel drukker. Mensen uit Zelhem en ook de plaatsen eromheen hebben een warm hart, het naoberschap helpt ons door deze moeilijke tijd heen: 'samen sterk' voelt het voor mij, superfijn! We hebben onze schouders er onder gezet en ook onze chef-kok Thomas is nog super fit. Hij zei al: 'Als ik maar kan blijven koken'.

Het team bestaat normaal uit vijftien personen, maar dat aantal is nu door de omstandigheden teruggebracht. "Er staan nu twee mensen in de keuken, twee voor in het restaurant en we hebben een afwashulp", legt ze uit. "Dat is steeds iemand anders van de parttimers, om iedereen een paar uur te kunnen laten werken. Onder voorbehoud dat ze zich goed voelen natuurlijk."

De zalen achter de bistro, weer net als in vroeger tijden De Ploeg genoemd na een tip van Zelhemmer Bert Wassink, zijn nog wel op slot. "We hopen dat mensen daar als we weer open mogen met een goed gevoel hun feest willen geven. De paasbrunch die we in onze zaal hadden gepland, is omgezet in bestellen en bezorgen."

Inmiddels loopt het afhalen en/of bezorgen heel goed en de seizoenen worden gevolgd. "De traditionele gerechten met asperges worden tot het einde van het aspergeseizoen geserveerd en kunnen worden afgehaald of bezorgd. Service zit in ons hart", lacht Jaimy. "We voelen ons toch wel bevoorrecht en klagen niet. Er zijn ook bedrijven die dicht moesten. Wij hadden nog niks en we zien dat de mensen ons toch het vertrouwen geven. We laten zien dat we er zijn."

Jaimy's gerechten kunnen worden afgehaald of in Zelhem bezorgd van woensdag tot en met zondag.


Burgemeester Rijpstrastraat 10

0314-727012