Foto: Gerrie Evers
Foto: Gerrie Evers

Zelos neemt afscheid van Alie

In Memoriam

Ingezonden door het bestuur van Zsv Zelos

Op 31 maart overleed in de leeftijd van 74 jaar Alie Schoppers, erelid van Zsv Zelos.

Hoewel het bestuur diverse mogelijkheden heeft onderzocht was het door de coronacrisis helaas niet mogelijk om in aanwezigheid van de leden een eerbetoon te brengen aan Alie.
Desondanks wilde het bestuur van Zelos Alie toch graag herdenken op haar accommodatie door onder andere de vlaggen van Zelos op de avond voor haar uitvaart halfstok te hangen en de veldverlichting in te schakelen tussen 20.00 uur en 21.00 uur.
Op het digitale scorebord werd gedurende die tijd een foto van Alie geprojecteerd met daarbij een passende tekst. In de middencirkel van het hoofdveld van Zelos stonden haar echtgenoot Gert samen met hun drie zoons vijf minuten lang als eerbetoon aan hun geliefde en moeder.

Alie was al geruime tijd ernstig ziek maar haar overlijden kwam voor ons toch als een grote schok. Het overlijden van Alie betekent een groot verlies voor Gert, kinderen, kleinkinderen en familieleden maar treft ook Zelos in het bijzonder, gezien de grote verdiensten die Alie heeft gehad voor de vereniging.
Ruim 43 jaar is Alie lid geweest van Zelos. Ze meldde zich aan toen haar zoons begonnen te voetballen bij Zelos.
De betrokkenheid van Alie bij Zelos viel al heel snel op en daarom werd ze door het toenmalige bestuur gevraagd als jeugdleidster en niet lang daarna als bestuurslid van het Zelos jeugdbestuur een functie die ze jarenlang heeft vervuld.

Naast haar bestuursfunctie is ze vele jaren coördinator geweest van de Mini's en de F pupillen, tegenwoordig de JO7- JO8 en JO9 teams. Nieuwe jeugdleden werden bij hun eerste bezoek aan Zelos door Alie ontvangen waarbij ze de ouders inlichtte over het reilen en zeilen bij Zelos en tevens zorgde ze voor de inschrijving van het nieuwe jeugdlid bij de KNVB.

Alie had ook een scherp oog voor de talenten en kwaliteiten van de spelers en om te beoordelen in welk team een speler kon worden ingedeeld was ze regelmatig aanwezig bij trainingen en wedstrijden. Daarnaast coördineerde ze de indeling van jeugdtrainers en jeugdleiders.

Ook kwam het wel eens voor dat ouders van jeugdspelers het met de indeling van hun kind niet eens waren, dan wel dat het voetballen toch niet iets bleek te zijn voor hun kind. Met veel tact en wijsheid voerde Alie de gesprekken vaak tot volle tevredenheid met deze ouders en kon zij het probleem oplossen.

Bij velen was ze ook het aanspreekpunt voor privézaken als die even niet zo goed liepen, zoals een uitgeraakte verkering of een puber die met de thuisregels niet goed overweg kon.

Zieke jeugdtrainers of jeugdleiders konden - net als spelers of ouders - rekenen op een ziekenbezoek van Alie. Hetgeen door betrokkenen zeer werd gewaardeerd.
Ook de verstrekking van kleding voor de jeugdtrainers en jeugdtrainers en de shirts voor de teams behoorde tot de vaste werkzaamheden van Alie.

Alie was de absolute spil binnen de organisatie van de jaarlijkse jeugdkampen en hoewel ze een heel team van trainers, leiders en vrijwilligers om zich heen had verzameld, draaide de organisatie toch voornamelijk om Alie. De jeugdkampen behoren nog steeds tot de absolute jaarlijkse hoogtepunten van de Zelos jeugd en daarom kreeg ze bij haar laatste kamp in 2018 ook een geweldig afscheid, waarbij het kamp de naam "Camping Schoppers" kreeg.

Uiteraard was Alie ook betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse Sinterklaasfeest en daarnaast nog bij vele andere activiteiten welke voor de F-jes werden georganiseerd.

Als blijk van erkentelijkheid voor alle werkzaamheden die Alie voor Zelos gedurende een lange reeks van jaren voor de club heeft verricht, werd ze in de ledenvergadering van 2018 benoemd tot erelid van Zelos.

Zonder Alie zou Zelos nooit Zelos zijn……..Wij zullen haar hiervoor altijd dankbaar blijven!

Wij wensen Gert, kinderen, kleinkinderen, familieleden en vrienden heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.
Dat Alie moge rusten in vrede.

Bestuur Zelos