Activiteiten die worden uitgesteld of afgelast

Afgelaste en/of uitgestelde activiteiten

REGIO - Door de coronacrisis worden diverse evenementen en bijeenkomst afgelast en/of uitgesteld. Hieronder volgt een overzicht.

Inloop 70-plussers
De inloop voor 70+'ers in Zelhem gaat tot nader bericht voorlopig niet door.

Uitvoering Passion
De Werkgroep Ontmoeting en inspiratie had in april een uitvoering van Passion gepland staan in de Lambertikerk in Zelhem, maar deze gaat vanwege de corona-maatregelen niet door.

Bingo vv Zelhem
De bingo van vv Zelhem 'Varken op de Leer' van vrijdag 27 maart wordt verplaats naar vrijdag 17 april. De kantine is open vanaf 19.00 uur en de ballen rollen vanaf 20.00 uur op Sportpark de Pol.

Kledingbank Zelhem
De kledingbank Zelhem heeft besloten om voorlopig de deuren te sluiten.

Zsv Zelos compostactie
Zsv Zelos uit Zelhem heeft 'met pijn in het hart' besloten is dat de actie dit jaar niet kan worden afgesloten met de voor 28 maart geplande bezorging van de bestelde producten. Alle reeds gedane betalingen worden teruggestort naar de rekening van herkomst. Wie heeft besteld en contant betaald hebben wordt actie ondernomen om ook die bedragen terug te betalen. Dat kan misschien iets langer duren, want voor deze mensen moet eerst het rekeningnummer achterhaald worden voordat overboeken mogelijk is.
Voor vragen over deze actie, of om een rekeningnummer door te geven (wie contant heeft betaald) kan een mail gestuurd worden naar compostactie@zsvzelos.nl.

Kunst Wandel Route
Het bestuur van Kunstcentrum Het WEB in Doetinchem heeft besloten om de jaarlijkse Kunst Wandel Route (KWR) in Hummelo op landgoed Enghuizen dit jaar niet door te laten gaan.Meer informatie staat op de sites: www.hetwebdoetinchem.nl en www.kunstwandelroutehummelo.nl.

Stichting Welzijn DHK
De Stichting Welzijn Drempt, Hummelo en Keppel heeft in verband met het coronavirus alle activiteiten geannuleerd. Maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje gaat wel gewoon door. De bezorgers houden echter wel de nodige afstand bij de afgifte van de maaltijd.

Achterhoek Bevrijd
Het openluchtspel '75 jaar Bevrijding van de Achterhoek', het re-enactmentkampement en het educatieve programma kunnen door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus niet doorgaan van 15 tot en met 19 april. Het evenement wordt in zijn totaliteit verschoven naar 20 tot en met 23 mei 2021. Reeds gekochte kaarten voor het openluchtspel blijven geldig. Mensen die kaarten voor woensdagavond hebben gekocht, mogen contact opnemen met info@achterhoekbevrijd.nl. Zij mogen de kaarten ruilen voor een andere dag. In eerste instantie verwachten de organisatoren de voorstellingen vier keer te gaan spelen, van donderdag tot en met zondag. Info: www.achterhoekbevrijd.nl

Viering 75 jaar bevrijding
Het bestuur van Halle's Belang heeft besloten dat de herdenking annex viering van 75 bevrijding van Halle op 1 april aanstaande niet doorgaat. De onthulling van de herdenkingsplaquette bij het oorlogsmonument op de begraafplaats van Halle wordt verschoven naar maandag 31 augustus 2020. Op die dag zal het precies 80 jaar geleden zijn dat de Wellington bommenwerper van de Royal Air Force is neergestort in Halle. Het programma dat was opgesteld voor 1 april zal dan in aangepaste vorm alsnog worden uitgevoerd. Informatie daarover volgt later.

Bronckhorster Bevrijdingsbal
Het Bronckhorster Bevrijdingsbal, dat op 25 april gepland stond, minstens twee maanden vooruitgeschoven.

Herdenking- en bevrijdingsconcert
De herdenking en het bevrijdingsconcert in de Keijenborg, die op 31 maart en 5 april gepland stonden, is uitgesteld tot nader te bepalen datum.

Bevrijdingstour Bronckhorst
Oranjevereniging Vorden moet tot grote spijt en teleurstelling meedelen dat de Bevrijdingstour door Bronckhorst met aansluitend een defilé in Vorden op zaterdag 11 april niet door kan gaan.

Hamove schrapt wegraces
De Hamove heeft de internationale wegraces in Hengelo (Gld) afgelast. Het evenement op de Varsselring stond gepland in het weekend van 9 en 10 mei. De organisatie houdt wel de optie open om de races later in het jaar alsnog te organiseren. Info: www.hamove.nl

PaasPop, Paasvuur en Matthäus Passion
De organisaties van PaasPop Zieuwent, het Paasvuur en PaasPop Klassiek (Matthäus Passion) hebben besloten de evenementen tijdens het paasweekend in Zieuwent af te gelasten. Bezoekers die al in het bezit zijn van een ticket kunnen hun geld terugvragen.Bezoekers die online kaarten gekocht hebben, kunnen binnen een week hun betaling teruggestort verwachten. Mochten daar problemen mee optreden raden beide organisaties aan om contact op te nemen via de mail. PaasPop Zieuwent is te bereiken via info@paaspop-zieuwent.nl en PaasPop Klassiek via info@paaspopklassiek.nl. Bezoekers die hun tickets bij de Spar in Zieuwent hebben gekocht, kunnen deze daar ook weer inleveren.

Sam's Kledingactie
De speciale inzameldagen van Sam's Kledingactie, die zouden plaatsvinden in de eerste week van april, zijn allemaal afgelast in de Achterhoek. De vrijwilligers van de actie, die het hele jaar door gaan met inzamelen, blijven dat ook nu doen, op voorwaarde dat het contactloos kan.