Samen zingen in de Lambertikerk

ZELHEM - Zaterdag 14 maart 2020 wordt weer samen gezongen in de Lambertikerk in Zelhem.

Op het orgel zal Siebe Hendriksen zorgen voor begeleiding. De muzikale bijdrage word ook door hem verzorgd samen met Inge Keizer op hobo. Ad Pors hoopt het appèl woord te verzorgen met als thema: 'Jezus` liefde tot het einde'.

De avond begint om 19.30 uur en zal circa 20.45 uur afgelopen zijn. Er is een collecte voor de onkosten. Na afloop is er koffie/thee.


Huiskamer ontmoeting

ZELHEM - Op donderdagmiddag 19 maart is er een Huiskamer-Ontmoeting georganiseerd door Stichting de Opdracht. Deze bijeenkomst is bij de familie Hilhorst aan de Abr. Kuyperstraat 10 in Zelhem.

Er wordt uit een samengestelde bundel gezongen en er is een overdenking van dhr. H.G. Dijkman uit Vorden. Het begint om 14.30 uur, in de pauze is er koffie. Iedereen is hartelijke welkom.

Voor meer informatie: 0314-622878 (familie Zemmelink).


www.stichtingdeopdracht.nl


De Zonnebloem houdt modeshow

HUMMELO - Op zondag 29 maart vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur wordt in zaal FF naar Steef in Hummelo een modeshow gehouden. Aansluitend kan er kleding gekocht worden. Dit evenement wordt door De Zonnebloem Hummelo-Keppel-Drempt georganiseerd in samenwerking met Scholten Mode uit Arnhem.

Men wil dat de ouderen gezellig bij elkaar komen om de collectie te bekijken door middel van een modeshow. Hierin wordt de collectie gedragen door bewoners /vrijwilligers. Als extra wordt een verloting gehouden, zodat men ook nog met een leuke prijs naar huis kan gaan.

Toegang is gratis. Meer informatie bij Ria Beverdam (06 - 131 628 76) of Riek Willemsen (06 - 537 851 94).


Theo Roes vertelt over Herman van Velzen

DOETINCHEM - Donderdag 12 maart is in zalencentrum De Kruisberg aan de Kruisbergseweg in Doetinchem een lezing van Theo Roes over de Volksschrijver Herman van Velzen. Aanvang 20.00 uur.

Onder het pseudoniem Herman van Velzen schreef Frans Roes (1902-1974) ruim veertig jaar in de streektaal zijn verhalen in De Graafschapbode. Hij was een knappe verteller, schrijver en groot mensenkenner. In 1943 verscheen zijn eerste boek: Achterhoekse Schetsen deel 1. Vele boeken volgden daarna, tot in de jaren zeventig. Een bekend personage in zijn verhalen is 'Aornt Peppelenkamp'.

Zijn zoon Theo Roes zal op deze avond een causerie houden over hoe hij zich zijn vader herinnert, met enkele fragmenten uit de boeken, ingaan op de manier van schrijven en tot slot een paar verhalen in dialect voorlezen uit het werk van zijn vader. Aornt Peppelenkamp zal daarin zeker niet ontbreken.

De luchtige lezing start aansluitend aan de algemene ledenvergadering van Deutekom rond 20.00 uur en is vrij toegankelijk.