Willem Kossink neemt het stokje over van Jenny Thorissen. Foto: PR
Willem Kossink neemt het stokje over van Jenny Thorissen. Foto: PR

Nieuwe dirigent voor muziekvereniging Euterpe

HALLE - Dirigente Jenny Thorissen heeft na bijna drie jaar afscheid genomen van muziekvereniging Euterpe. Haar opvolger is Willem Kossink.

Eind oktober heeft Jenny de vereniging laten weten dat ze een ontzettende bezige bij is, druk met heel veel verschillende dingen. Dat was soms erg lastig om te combineren, daarom heeft ze het besluit genomen om te stoppen met dirigeren. Jenny is in 2017 begonnen als dirigente bij Euterpe. Onder haar leiding heeft de muziekvereniging mooie concerten kunnen geven, met voor de meesten toch wel als hoogtepunt Night of the Music, gehouden in 2018 samen met Westendorps Fanfare.
Euterpe is erin geslaagd om twee goede opvolgers voor Jenny te vinden. Fernando Soto Guerra gaat de koperblaasleerlingen les geven. Hij is al een bekend gezicht in Halle, hij geeft namelijk muzieklessen op de Dorpsschool. En het directiestokje heeft Jenny op dinsdag 3 maart overgedragen aan Willem Kossink. Willem is als achtjarige begonnen als slagwerker bij de plaatselijke fanfare in Gelselaar. Hij heeft slagwerk gestudeerd op het conservatorium, was de drummer van de coverband Hike en is nu begonnen met de opleiding voor harmonie- en fanfaredirectie.

Tijdens de Paasdienst op zondag 12 april kan muzikaal kennis worden gemaakt met Willem. Zijn volgende optreden met Euterpe is het bevrijdingsconcert op 5 mei bij museumboerderij Smedekinck in Zelhem. Ook kan men elke dinsdagavond vanaf 19.45 uur in het dorpshuis de Korenaar terecht om Willem met Euterpe aan het werk te zien. Wie interesse heeft om een keer te kijken of een keer vrijblijvend mee te spelen, is van harte welkom.


www.euterpehalle.nl