Jaimy Pothoff en Jurgen Gussinklo voor hun nieuwe zaak. Foto: Mirjam Rensink
Jaimy Pothoff en Jurgen Gussinklo voor hun nieuwe zaak. Foto: Mirjam Rensink

Jaimy's steak en bistro geopend

ZELHEM – Wat een fijn gevoel dat de klink van de deur van het restaurant en zalencentrum aan de Burg. Rijpstrastraat in Zelhem weer omlaag gaat en je weer naar binnen kunt. En als je dan binnen bent, is daar direct weer die sfeer die er ook hing toen het nog geen Jaimy's maar Ellen's heette.

Door Mirjam Rensink

Het heeft een andere naam, er is een likje verf aan te pas gekomen en er staan ronde tafels in plaats van vierkante, maar verder voelt het direct vertrouwd. "Het pand had een goede naam en een goede sfeer en op die voet gaan wij ook door. De open keuken is dus ook gewoon gebleven. De nieuwe chef-kok Thomas voelt zich er prima, hij vindt het leuk dat gasten hem aan het werk zien en dat hij kan zien hoe mensen genieten van zijn gerechten. Hij loopt ook regelmatig de keuken even uit om naar de tafels te lopen om te horen hoe het de gasten bevalt.
"We hebben wel een totaal nieuwe kaart", vertelt Jurgen Gussinklo. "We zijn een bistro, we willen graag laagdrempelig zijn, je kunt hier voor van alles terecht, van een eenvoudige kipsaté of een goede schnitzel tot iets echt culinairs en natuurlijk de steaks van de grill. Ons kenmerk is goede kwaliteit. We willen dat mensen hier het beste stuk vlees en de beste vis krijgen." Jaimy Pothoff vult aan: "En we gaan voor beleving, gastvrijheid en sfeer. We willen dat onze gasten een fijne avond hebben."
Voor Jurgen en Jaimy is dit het eerste restaurant en zalencentrum dat ze samen gaan runnen. Beiden hebben jarenlange ervaring in de horeca. Ze voelen zich nu al thuis in Zelhem. "De gemoedelijkheid hier voelt als een warme deken", vertelt Jaimy. "Zelhem past bij ons en we voelen ook dat iedereen ons een kans wil geven." Ze runnen samen het bedrijf en toch staat alleen haar naam op de gevel. Ze lachen allebei. ''Het heette Ellen's en nu dus Jaimy's, toch een soort verwijzing, voortzetting van die traditie.''

Jaimy's is niet alleen een restaurant, ook de zalen horen erbij. Die hebben een aparte naam gekregen: Zaal De Ploeg. Ook daar is een likje verf aangebracht, de stoelen zijn opnieuw gestoffeerd en er staan nu grote ronde tafels. "De meeste mensen willen tegenwoordig geen lange tafels meer. En zelf houd ik ook van ronde tafels," zegt Jurgen, ''dat zit gewoon gezellig."
De zaal kan door middel van een schuifdeur opgedeeld worden in twee zalen. De zalen kunnen zo worden gebruikt voor grote en kleine gezelschappen. "We zijn open voor iedereen", zegt Jurgen. "Van verjaardagsvisite en vergadering tot bruiloften en koude en warme buffetten. Veel verenigingen en clubs moesten op zoek naar een andere ruimte toen Ellen's dichtging, we hopen dat ze zich ook bij ons weer welkom voelen."
De eerste reserveringen voor het zalencentrum zijn al binnen en ook het restaurant zat het afgelopen weekend iedere avond helemaal vol. "We raden iedereen aan om even een belletje te doen, zeker als ze het weekend willen komen eten, het zou jammer zijn als mensen geen plekje meer kunnen vinden."

Jaimy's Steak en Bistro is van woensdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur geopend. Voor informatie over het restaurant en het zalencentrum kunnen mensen bellen naar 0314-727012.