Samen het zwerfvuil aanpakken. Foto: PR
Samen het zwerfvuil aanpakken. Foto: PR

Samen het zwerfvuil aanpakken

HALLE - Het zou niet nodig moeten zijn, maar helaas ligt het zwerfvuil er. Daarom gaan vrijwilligers op pad om hier weer wat aan doen. Op zaterdag 21 maart is de 18de editie van de Landelijke Opschoondagen. De Dorpsschool en Werkgroep Buitengebied Halle, doen mee. Verzamelen op zaterdagmorgen om 09.30 uur bij de voetbalkantine van SV Halle aan de Roggestraat 50.

Steeds meer mensen zijn bezig om tijdens hun wandel- of fietstocht het zwerfvuil te verzamelen. Geweldig dat ze dit doen. De reden is minder, ze zijn het zat dat het vuil in de natuur ligt. Iedereen kan meehelpen in zijn eigen omgeving. Iedereen kent het beeld langs de weg, zwerfvuil in de bermen, over de velden en plastic dat hangt te wapperen in een struik of prikkeldraad.

Zwerfvuil

hoort nooit

in de natuur

Dit soort dingen horen niet in de natuur, het blijft heel lang aanwezig en het duurt heel lang voordat het afgebroken wordt of wordt zelfs nooit afgebroken. Het is niet alleen vervelend en veel mensen ervaren er last van, maar ook de natuur en de dieren hebben er last van. Het afval blijft plakken aan hun poten en of vacht, ze raken erin verstrikt, ze verwonden zich of eten hier zelfs van met alle gevolgen (ook dodelijke) voor de lange termijn, voor ons allemaal.

Vrijdag 20 maart begint de Dorpsschool van Halle al aan een opschoonactie, de kinderen en docenten doen dit rondom de school en in het dorp, maken hun 'eigen stoep' schoon.

Wie helpt mee om samen het zwerfafval uit de mooie omgeving te halen? De ochtend duurt tot ongeveer 12.30 uur.

Opgeven kan voor 18 maart op het volgende e-mailadres: werkgroepbuitengebied@hallesbelang.nl