Kort

Paastradities in het Leerhuys

ZELHEM - De commissie Ontmoeting en Inspiratie heeft de heer Wessels uitgenodigd om te vertellen over paastradities en - paasgebruiken. De avond op 5 maart is in het Leerhuys, Markt 2 in Zelhem. Aanvang 20.00 uur.

Paasgebruiken in het heden en verleden, van Palmzondag tot en met de Tweede Paasdag zullen de inhoud vormen van deze lezing. Met Palmzondag begint de Stille- of Goede Week. De viering van deze dag is een herinnering aan de blijde intocht in Jeruzalem. Deze intocht wordt of werd gesymboliseerd door de palmprocessie. Maar wie kent nu nog de palmezel en weet daar iets over te vertellen? Kent men überhaupt alle dagen van de Stille- of Goede Week met de traditie of het gebruik van die dagen? Bekende Paastradities of Paasgebruiken, zoals: paashaas, paaskaars, paasbest enzovoorts. Minder bekend uit deze streek zijn voetje-vegen en paashoutjes. Tijdens de lezing komen paastradities en gebruiken in het Oosten van het land aan bod om zo 'Passie van Pasen' een 'Passie voor Pasen' mag worden.

Er wordt 4 euro gevraagd voor koffie/thee en een mooie avond. Graag even een berichtje naar Gelske van der Zwaag, 0314-625875 of 06-13241369 of mail gelskevanderzwaag@gmail.com.


Inloop 70+ers

ZELHEM - Op donderdag 5 maart zal er weer inloop zijn voor mensen van 70 jaar en ouder in het Leerhuys aan de Markt 2a in Zelhem. Ook andere belangstellenden zijn welkom. Aanvang 14.00 uur met een kopje koffie of thee en er kan weer lekker worden bijgepraat.

Rond half drie staat een activiteit op het programma, wat altijd een verrassing is. Af en toe wordt een spelletje of een potje bingo gedaan, luisteren naar een mooi verhaal, of er wordt iemand uitgenodigd om iets moois te laten horen of zien. Om half vier is het tijd voor een tweede kopje koffie of thee, zodat een ieder om 16.00 uur weer huiswaarts kan gaan. Wie het leuk lijkt om te komen, komt gerust een kijkje nemen.


Bingoavond toneel-vereniging W.E.Z Wittebrink

WITTEBRINK - Op vrijdag 13 maart houdt toneelvereniging 'Wees Een Zegen' een bingoavond in verenigingsgebouw 't Brinkhuus aan de Hummeloseweg 67 te Zelhem. Aanvang 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur.

De prijzen zullen bestaan uit vleespakketten die in verschillende speelrondes kunnen worden gewonnen. Informatie over de toneelvereniging staat op de website. De vereniging hoopt vele belangstellenden te mogen begroeten om zodoende onze toneelvereniging te ondersteunen. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd.


toneelvereniging-weeseenzegen.nl


Derde keer Frühschoppen Bargkapel

ZELHEM - Op zondag 15 maart wordt voor de derde keer het jaarlijkse Frühschoppen georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Bargkapel. Na de successen van vorige jaren, wordt dit evenement dit jaar wederom gehouden in Café-Zaal De Bocht aan de Ruurloseweg 42 in Zelhem. Aanvang 11.30 uur, de zaal is open vanaf Tekst10.30 uur.

De in 1966 uit de Barchemse muziekvereniging Crescendo ontstane kapel is in de loop der jaren uitgegroeid tot een compleet regionaal orkest. Momenteel zijn er nog vier muzikanten uit Barchem, vier anderen hebben er wel hun roots, maar zijn inmiddels verhuisd. Vanuit plaatsen uit alle windstreken, Almen, Apeldoorn, Bathmen, Gelselaar, Goor, Haarlo, Harfsen, Neede, Ruurlo, Vorden, Warnsveld, Wichmond en Zutphen, komen de muzikanten naar de repetitieruimte in De Groene Jager. Daar worden met veel enthousiasme nieuwe, maar soms ook oude, nummers ingestudeerd die dan tijdens één van de gemiddeld tien jaarlijkse concerten en optredens met evenveel enthousiasme voor het publiek worden uitgevoerd. Het gevarieerde repertoire, bestaand uit Egerländer en Böhmische muziek, met af en toe een uitstapje naar andere muziek genres, zoals jazz, James Last en Nederlands, wordt door dit publiek zeer gewaardeerd.

Kaarten zijn te bestellen bij Gerrit Lievestro tel: 0573-441478, via het mailadres vrienden@bargkapel.nl of bij De Bocht, 0314-745002. Wees op tijd, want vol is echt vol.


Opbrengst benefiet-concert voor project World Servants

HUMMELO/DOETINCHEM - Soroptimist Club Doetinchem-IJsseloever organiseert een benefietconcert met diverse solisten en het koor Ulftse Nachtegalen. Het concert is zondagmiddag 15 maart om 15.00 uur in de Dorpskerk te Hummelo. De opbrengst van deze middag gaat naar het Life Line Project van World Servants in Accra, Ghana. Hiermee krijgen arme straatmeisjes de kans om naar school te gaan. Kaarten zijn te bestellen per email en via de website. Doetinchemijsseloever@soroptimist.nl