Boek 'Het Culinair Geheugen' koestert grootmoeders recepten

REGIO - Herinner je je die lekkere stoofpot nog die oma vroeger maakte of die bitterkoekjespudding van je favoriete tante? Weet je nog toen de koeien altijd in de wei stonden en bepaalde groentes alleen in het seizoen verkrijgbaar waren? Vroeger, toen duurzaamheid nog geen modewoord was maar een vanzelfsprekende manier van leven. Konijn in het zuur, rundertong, kapucijnerschotels en nog veel meer van ons culinair erfgoed dreigt uit ons vaderlandse culinaire geheugen verloren te gaan.

Daar willen Marjo

Hendriks en Stefania van Lieshout een stokje voor steken. Daarom schreven zij het boek 'Het Culinair Geheugen'. "Met dit kookboek koesteren we de recepten van onze grootmoeders, dus hier vind je lekkere ouderwetse soepen, stamppotten, toetjes, Limburgse vlaaien en andere streekgerechten. Dit boek is opgedragen aan al die vrouwen die ons voorgegaan zijn."

Over de initiatiefnemers
Marjo Hendriks heeft aan de lerarenopleiding de opleidingen Nederlands en Huishoudkunde gevolgd. Bovendien heeft Marjo ervaring met het geven van kookworkshops en kookcursussen. Marjo is de kok en de receptenverzamelaar van Het Culinair Geheugen. Stefania van Lieshout reist, schrijft en fotografeert. Zij is verantwoordelijk voor de website (www.culinairgeheugen.nl) van Het Culinair Geheugen en de foto's. Stefania heeft tien jaar in Malaga, Spanje gewoond en is in de zomer van 2019 naar Cambridge in Engeland verhuisd.

Het boek met zo'n 100 recepten is in de voorverkoop verkrijgbaar voor 22,50 euro via www.culinairgeheugen.nl.