Programma van de carnaval

Vervolg van voorpagina

VELSWIJK/WITTEBRINK - Zaterdag 22 februari start het feest om 13.11 uur met een bonte optocht door de kern van Velswijk. Start en finish zijn bij het Doldraejershuus (buurthuis D'n Draejer). Een ieder die zin heeft om verkleed mee te lopen of zelfs met een versierd wagentje mee te doen in de optocht, is van harte welkom!

Voor de aanvang van de optocht krijgt Prins Johnny de 1e de sleutel van de gemeente overhandigd. Deze sleutel staat symbool voor macht over de Velswijk en Wittebrink. Na de optocht begint om 14.00 uur het, gratis toegankelijke, kindercarnaval. Met onder andere lekkere dansmuziek, vermaak en een lekkere traktatie. De dansgardes zullen hun danskunsten laten zien. De aanwezige kinderen (groep 4 t/m groep 8) kunnen zich die middag opgeven om jeugdprins(es) van 2020 te worden. Het feest eindigt rond 15.45 uur. Om 16.45 uur volgt er een receptie voor genodigden, waarbij de officiële staatsiefoto van Prins Johnny de 1e onthuld wordt. Voor de genodigden is er daarna een diner met boerenkool met worst.

De avond bestaat uit het grote verklede carnavalsbal. Vanaf 19.30 uur is de zaal geopend en de avond begint officieel om 20.11 uur. De muziek wordt die avond verzorgd door DJ Roan. Ook de dansgardes zullen een optreden verzorgen. Het bal zal afgelopen zijn om 00.30 uur.

Zondag 23 februari om 12.00 uur begint een heerlijke brunch bij café De Tol in de Wittebrink voor diegene die zichzelf hebben opgegeven.

Na de carnaval zullen de foto's te zien zijn op de facebookpagina.


www.facebook.com/dedoldraejers