Alzheimer Café over dementie in het ziekenhuis

DOETINCHEM - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Doetinchem. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Tijdens dit Café kunnen lotgenoten elkaar ontmoeten en in gesprek gaan over de dingen ze dagelijks bezighouden. Dinsdag 11 februari is de volgende bijeenkomst met het thema: dementie in het ziekenhuis.

Een ziekenhuisopname is een ingrijpende gebeurtenis voor mensen met dementie. De omgeving is onbekend en er gebeurt van alles, zaken die ze misschien niet begrijpen en hen onzeker of bang maken. De kans op complicaties is groter dan gemiddeld en dementerenden liggen vaak langer in het ziekenhuis dan andere patiënten.
Geriater Lia Middeljans gaat deze avond in gesprek met Aleid Rhebergen, verpleegkundig consulent geriatrie in het ziekenhuis. Zij geeft informatie en adviezen over hoe je het beste met de situatie om kunt gaan. De bijeenkomst is in restaurant Groeskamp, Koopmanslaan 3 Doetinchem. Het programma start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en eindigt om 21.00 uur. Voor meer informatie kan men naar de website of bellen met Alzheimer Nederland.


www.alzheimer-nederland.nl

06 13514411