Mooi Wark live

ZELHEM - Met de link naar Normaal, hun grote inspiratoren, moest het er ooit een keer van komen dat de Drentse band Mooi Wark de toerbus naar de Achterhoek zou sturen voor een eerste optreden in het café van Remon te Brake: café De Tol. Zondag 9 februari treden de mannen op, ze beginnen tussen 16.00 en 17.00 uur. De Tol opent om 14.00 uur. Omdat er een grote drukte wordt verwacht, is het advies om op tijd te komen.

De band is opgericht in 1992 en bestaat uit Bert Koops (leadzang en gitaar), William Bossong (basgitaar), Arnold Kuik (gitaar) en Dennis Hendriks (drums). Bij de optredens van Mooi Wark draait het vooral om improvisatie en interactie met het publiek, hierdoor is elk optreden anders. Het repertoire bestaat vaak uit veel vrolijke nummers, meestal rock-'n-roll. Nummers als 'In de blote kont', 'Oh Yvon' of 'Tepels liegen niet'. Ze spelen ook ingetogen nummers, zoals een Drentse versie van het bekende Simon & Garfunkel-nummer 'The Sound of Silence', door hen omgedoopt in 'Doodse Stilte'. Ook 'Warkende Helden' is zo'n nummer.
Door de jaren heen is Bert Koops altijd de stabiele factor gebleken van de band. Door zijn volharding en zijn liefde voor de rockmuziek is hij altijd blijven geloven in zijn band. De keuze voor de Drentse taal verklaart hij als volgt: "Ik kan gien Engels en mien Nederlands is te slecht." Hij is door de jaren heen de belangrijkste componist en tekstschrijver van de band. In bassist William Bossong (Billy) heeft hij een goede aangever gevonden. Sinds zijn intrede bij de band zijn ook de verdiensten van Arnold (Garfunkel) Kuik als tekstschrijver duidelijk een aanvulling.