Lambertikerk, monumentaal middelpunt van Zelhem. Foto: Gerrit Wesselink
Lambertikerk, monumentaal middelpunt van Zelhem. Foto: Gerrit Wesselink

Kerkbalans Lambertikerk

ZELHEM - Zoals ieder jaar start in januari de Actie Kerkbalans, dit jaar met het thema: Geven voor je kerk. Ook voor de Lambertikerk in Zelhem wordt de actie gehouden, deze loopt van zaterdag 18 januari t/m 1 februari.

Iedere vereniging heeft geld nodig om te kunnen functioneren, in de protestantse gemeente Zelhem is het niet anders. Met dit verschil, dat in de kerk ieder bijdraagt naar draagkracht. Alle leden ontvangen in januari het verzoek om een bijdrage, de antwoordenvelop wordt, zo mogelijk, door een vrijwilliger opgehaald.
De Lambertikerk is het monumentale middelpunt van Zelhem. Alle leden zijn samen verantwoordelijk voor het in stand houden van de gemeente en het kerkgebouw. Kerkzijn is zoveel meer dan een gebouw. Het gaat om de zondagse eredienst, het omzien naar elkaar en de vele andere activiteiten in en om de kerk. Als iedereen zijn- of haar steentje bijdraagt, zowel in geld als in vrijwilligerswerk, lukt het om samen de kerk financieel gezond te houden.
De werkgroep financiƫn hoopt dat iedereen, die zich betrokken voelt bij de Lambertikerk, zich weer wil inzetten om de actie Kerkbalans tot een succes te maken.


www.lambertikerk.nl