Slipjacht rond kasteel De Kelder in Doetinchem. Foto: Burry van den Brink
Slipjacht rond kasteel De Kelder in Doetinchem. Foto: Burry van den Brink

Slipjacht door Kruisbergse bossen

DOETINCHEM - Kasteel De kelder in Doetinchem is op zaterdag 11 januari opgenomen in een slipjacht door de Kruisbergse bossen. Het kasteel dient als tussenstop.

Speciaal is ditmaal dat er door de sonneurs van de organiserende Soestdijkse jachtvereniging op passende muzikale wijze afscheid wordt genomen van de kasteelheer, wijlen jonkheer Floris Beelaerts van Blokland. Dit gebeurt op het plein voor het kasteel. De muziekhulde zal worden beluisterd door Pieter Beelaerts van Blokland, de broer van de vorig jaar overleden jonkheer.
De Soestdijkse jachtvereniging houdt de slipjacht met ongeveer 35 ruiters en een meute honden. Daarbij wordt een reukspoor door de bossen getrokken, dat ervoor zorgt dat honden en paarden via diverse obstakels naar de wei achter het kasteel worden geleid. De tocht door weiden, sloten en bosgebieden start en eindigt bij kasteel Hummelo. De verwachte aankomsttijd in Doetinchem is tussen 14.00 en 15.00 uur. Dat is niet precies te zeggen omdat alles afhankelijk is van de meute die het spoor volgt alsmede de starttijd in Hummelo.