Zanggroepjes krijgen zangles. Foto: Ronald Falke
Zanggroepjes krijgen zangles. Foto: Ronald Falke

Markenheem Hyndendael start zangbrigade

HUMMELO - In februari 2020 start Markenheem Hyndendael Hummelo met koortjes van vrijwilligers, familieleden en buren, een project in samenwerking met Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort. Aanmelden kan tot 29 januari. De eerste workshop is op dinsdag 4 februari, van 15.00-16.30 uur in Dorpshuis De Ruimte in Hummelo.

Muziek en zang hebben een groot positief effect op het welbevinden van mensen, zeker wanneer die mensen langdurige zorg nodig hebben of dement zijn. Daarom de oproep: doe mee aan de Zangbrigade!

Hoe gaat het in zijn werk?
Dit project loopt van februari t/m september. Er worden groepjes gemaakt van 6 tot 8 zangers. Ieder groepje verzorgt één keer per maand op wisselende afdelingen een optreden in zakformaat met bekende liedjes. Het zijn kleine en intieme bijeenkomsten van een uurtje op de vertrouwde woongroep of bij iemand op de kamer. Er worden bekende liedjes gezongen en de sessies zijn zonder dirigent. Het project begint met twee kennismakingsworkshops. Het groepje is een soort poule en het is dus mogelijk een keer over te slaan.

Planning
Dinsdag 4 februari, van 15.00-16.30 uur is de eerste workshop: kennismaking, groepsindeling en opfrissen liedrepertoire onder leiding van Carina Numan van MooiMuziek. De locatie is Dorpshuis De Ruimte aan de Dorpsstraat 22 in Hummelo.
Dinsdag 18 februari, 13.30-16.30 uur, de tweede workshop: interactie met luisteraars onder leiding van zangeres Pieternel van Amelsvoort van Diva Dichtbij. Eveneens locatie Dorpshuis De Ruimte.
Februari t/m september: één keer per maand op een vast dagdeel.
September: evaluatie en eventueel vervolg.

Aanmelding
Aanmelding graag voor 29 januari 2020, per mail aan Josien Sloetjes: J.Sloetjes@markenheem.nl.
Vermeld daarbij dat het om de zangbrigade gaat, naam, telefoonnummer, mailadres en zangstem. Daarnaast de beschikbaarheid, welke dagen van de week en welke dagdelen (ochtend/ middag) en bij welke afdeling van Markenheem Hyndendael je eventueel betrokken bent. Samen met iemand aanmelden kan ook, om samen in een koor te komen. Geef dit dan ook door.

Dit project is ontwikkeld in samenwerking met Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort.


www.gruitpoort.nl/langlevekunst