Annabel van den Berg gaat naar Ecuador en Bouke Hollak steunt haar project. Foto: Mirjam Rensink
Annabel van den Berg gaat naar Ecuador en Bouke Hollak steunt haar project. Foto: Mirjam Rensink

Annabel voert actie voor Ecuador

ZELHEM – De 17-jarige Annabel van den Berg vertrekt deze zomer naar Ecuador om daar schuren te bouwen voor arme cacaoboeren. Ze gaat samen met een groep jongeren uit Doetinchem drie weken naar Cotopaxi waar een groep vrouwen een coöperatie heeft opgericht. "Ik vind het fijn om mensen te gaan helpen", vertelt de Zelhemse die wordt uitgezonden door de organisatie World Servants.

"Door schuren te bouwen kunnen de vrouwen de cacaobonen droog bewaren en daardoor krijgen ze een hogere prijs dan dat ze anders zouden krijgen als de bonen in de regen zouden liggen. Het is belangrijk om de vrouwen in deze arme streek te helpen omdat ze zich zo kunnen ontwikkelen en zelfstandig en onafhankelijk kunnen worden."

'omdat ze bezig gaat met iets waarvan het eindproject overal in onze winkel is te vinden'

Annabel en haar medebouwers moeten zelf al het geld voor het bouwmateriaal, hun verblijf en hun reis bij elkaar brengen. Het hele jaar houden ze hiervoor projecten. Bouke Hollak van de Jumbo is meteen enthousiast als hij over de actie hoort. "Wij steunen graag goede doelen van mensen uit ons dorp. Dit project van Annabel spreekt ons erg aan omdat ze bezig gaat met iets waarvan het eindproject overal in onze winkel is te vinden."

De komende maanden heeft Hollak de flessenautomaat in zijn winkel zo ingericht dat mensen door een druk op de knop Annabel, en daarmee dus de vrouwen in Cotopaxi, kunnen steunen. Mensen die Annabel willen steunen kunnen haar ook op sponsoren op de pagina van Worldservantsdoetinchem.nl.