Roodkapje met wolf in het bos. Foto: Vanessa Wessels
Roodkapje met wolf in het bos. Foto: Vanessa Wessels

Zeg Roodkapje waar ga je heen?

ZUTPHEN - Na successen met Assepoester en De Prinses op de Erwt brengt Langhout Theaterproducties dit jaar het sprookje Roodkapje naar de Nederlandse theaters. Langhout Theaterproducties heeft haar kenmerkende twist over het bekende verhaal van de gebroeders Grimm gegoten. De hoofdrollen worden gespeeld door Thomas Kuipers (o.a. The Addams Family) en Kylian de Rooij (o.a. Assepoester en Deep Ocean Monsters). Roodkapje is een vrolijke voorstelling met leuke liedjes en heerlijke humor voor jong en oud! De voorstelling is op 12 januari 2020 om 14.30 uur te zien in Theater Hanzehof in Zutphen.

Roodkapje
Fake Vonk is met zijn camera op zoek in het bos. Hij wil een interview met de wolf, die zich in Nederland heeft gevestigd. Als hij de wolf heeft gevonden, blijkt deze aardig, en helemaal niet zo gevaarlijk als iedereen denkt. De Wolf schijnt helemaal gek te zijn op breien! Maar hoe zit het dan met de zeven geitjes? En met de drie biggetjes? En wat te denken van het verhaal over Roodkapje?

Vloggende Roodkapje en hippe oma
Sprookjes zijn altijd leuk en tijdloos. Maar voor theaterproducent Hans Langhout is die veronderstelling niet genoeg. Hij steekt bekende sprookjes graag eerst in een nieuw jasje. Zo brengt hij dit jaar de musical Roodkapje naar het theater met een breiende wolf en een vloggende Roodkapje. Met recht Roodkapje 2.0. Hans Langhout heeft met 21 jaar acteren in voorstellingen een grote ervaring met jeugdtheater. "De afgelopen jaren heb ik vier eigen producties gemaakt. Daarbij hebben we er telkens voor gekozen om het sprookje te vernieuwen", zegt hij.

De keuze voor Roodkapje heeft volgens de producent alles te maken met de terugkeer van de wolf in Nederland. "Op die manier maken we ook een link naar de actualiteit." Theater maken voor kinderen vindt Langhout het allerleukste. "Kinderen zijn een heerlijk publiek en reageren heel primair. Je weet meteen of ze het leuk vinden of niet", vertelt hij. "Ik hou daarvan. Kom maar op met die feedback. We doen na elke voorstelling ook een meet & greet. Geweldig. De kinderen zeggen gewoon recht voor zijn raap wat ze vinden."
Juist door zijn ervaring weet Langhout inmiddels goed wat de kids tegenwoordig leuk vinden. "Dat is dus geen oubollige voorstelling. In het klassieke sprookje Roodkapje is oma een grijs dametje met een knotje. Zo zien oma's er helemaal niet meer uit dus onze oma is een hip en een gezellig mens. Roodkapje vlogt en de muziek is poppy. Eigenlijk loopt de voorstelling op rolletjes", zegt Hans met een knipoog. "We hebben zoveel mogelijk wieltjes aan de voorstelling toegevoegd. Behalve de decors die op wieltjes staan, rijden de acteurs rijden onder meer op stepjes en rolschaatsen." Volgens de producent zit de musical vol humor. "Dat vind ik ook zo leuk van een jeugdvoorstelling. Je stopt er grappen in voor de kinderen maar ook grappen die over de hoofden van de kinderen gaan en voor de volwassenen zijn. Dat maakt de voorstelling leuk voor de kids maar ook voor hun ouders die meegaan."

Voor meer informatie en tickets kijk op www.hanzehof.nl

Roodkapje met de wolf. Foto: Vanessa Wessels
Foto: Vanessa Wessels