Kaarsenconcert

VORDEN - Romantische muziek klinkt zaterdagavond 29 augustus in de Dorpskerk Vorden. Daar wordt een Kaarsenconcert gegeven door Symone Boerstoel op viool en Wilbert Berendsen op piano. Het concert begint om 22.00 uur en duurt tot 23.15 uur.

Het programma bestaat uit muziek van Bach (Ait uit Orkestsuite nr.3 in D -bewerking: Friedrich Hermann), Beethoven (Romanze Op. 40 in G -bewerking: Leopold Auler), Fauré (Pavane Op. 50 -bewerking: Henri Büsser- en Sicilienne Op. 78 pour Violon et Piano), Fritz Kreisler (Liebesleid), Arvo Pärt (Spiegel im Spiegel) en Jules Massenet (Meditation uit de opera Thaïs).
Symone Boerstoel studeerde viool aan het Conservatorium in Enschede. Zij is muziekdocente, speelt in het Staffa Trio en is concertmeester van la Sinfonia Contea. Daarnaast treedt ze regelmatig op als soliste in diverse orkesten.
Wilbert Berendsen is cantor-organist van de Martinikerk te Doesburg. In 2015 werd hij daar benoemd tot gemeentelijk Stadsorganist. Hij studeerde orgel bij Hans van Nieuwkoop en behaalde in 1997 zijn diploma Uitvoerend Musicus. In Vorden is hij te horen op piano.
De entree bedraagt 10 euro. Reserveren kan via e-mail info@vriendenvandedorpskerkvorden.nl en ook voor aanvang in de kerk.