Beugelrock 2019. Foto: PR
Beugelrock 2019. Foto: PR

VV Vorden krijgt zijn kunstgrasveld

VV Vorden krijgt zijn
kunstgrasveld

Eerste team komt opnieuw uit in tweede klasse I

VORDEN - Een nieuwsrijke week was het voor VV Vorden. De gemeenteraad van Bronckhorst hakte de knoop door voor de aanleg van een kunstgrasveld, het eerste team werd door de KNVB voor het zesde achtereenvolgende jaar ingedeeld in de tweede klasse I en dan was er ook nog de halfjaarlijkse ledenvergadering.

Bij zijn opening van de ALV van afgelopen donderdagavond ging voorzitter Marc van der Linden namens het bestuur van de voetbalvereniging uitgebreid in op de actuele corona-situatie die zo abrupt een einde maakte aan het seizoen 2020-2021. Zowel op voetbaltechnisch gebied, het ledenaantal, de sponsoring, de horeca en evenementen als financiën werd stilgestaan bij de gevolgen en de actuele situatie rondom dit tijdperk. De vereniging kwam nagenoeg stil te liggen vanaf de eerste week van maart. Maar gelukkig werden er nog activiteiten ontplooid zoals de kofferbakverkoop, de online pubquiz en de VoProVo-quiz en bleef ondanks de ‘intelligente lockdown’ de verbinding tussen de leden bestaan.

Financieel zwaar
Ondanks de versoepeling van de maatregelen, waardoor er vanaf 15 mei weer getraind mocht worden en vanaf 1 juli zelfs het sportpark weer volledig geopend kon worden, is er financieel gezien toch sprake van een zeer zwaar seizoen. Penningmeester Kees Jansen maakte duidelijk welke inkomsten allemaal zijn weggevallen door de corona-crisis, welke gevolgen dit heeft gehad voor het financiële resultaat van seizoen 2019-2020 en welke maatregelen er getroffen moeten worden.

De ALV ging uiteindelijk akkoord met de aanpassing van de contributie en de begroting over 2020-2021. Daarin werd duidelijk dat het ledental het afgelopen seizoen licht is gestegen naar 551 (van wie 455 spelend) en dat ook het aantal sponsoren (hoofd-, jeugd-, shirt-, bord- en mediasponsoren) groter is geworden. Bij de bestuursverkiezing stemde de ALV in met de uitbreiding van het bestuur naar negen leden en werden Rob Oplaat (voetbalzaken) en Ilse Oldenhave (horeca) gekozen als nieuwe bestuursleden.

Kunstgras
Diezelfde donderdagavond werd bij de raadsvergadering van de gemeente Bronckhorst bekend gemaakt dat het totale bedrag ten behoeve van de binnen- en buitensport werd goedgekeurd t.b.v. de perspectiefnota 2021-2024. Dit houdt in dat de begrote 300.000 euro door de gemeente Bronckhorst in 2021 beschikbaar wordt gesteld voor de aanleg van een nieuw kunstgrasveld op de plek waar nu het derde veld (het oude trainingsveld) ligt. Dit was zeer goed nieuws aangezien de Vordense vereniging al jarenlang kampt met een steeds groter wordend veldentekort, want het betreffende derde veld wordt nu al sinds 2016 ook gebruikt als wedstrijdveld.

Met de komst van het kunstgrasveld is niet direct het gehele probleem (een tekort aan 1,5 trainingsveld) opgelost, maar kunnen door de vele malen hogere belastbaarheid in combinatie met de oefenhoek (0,5 veld) wel de minimaal benodigde tachtig trainingen (veertig weken tweemaal per week voor alle 31 teams gegeven worden. Het kunstgrasveld zal eveneens gebruikt gaan worden door ’t Kompaan (VO Vorden) dat daar de leerlijn ‘Sport&Gezondheid’ wil uitvoeren. In de nabije toekomst zouden ook de gymlessen op de buitensportaccommodatie gegeven moeten worden.

Indeling
Het eerste team van VV Vorden speelt het komende seizoen voor het zesde achtereenvolgende jaar in de 2e klasse I. De KNVB voegde als nieuwkomers in deze klasse VVG’25 (Gaanderen) en WSV (Apeldoorn) toe. Verder komt Vorden uit tegen de zeven overige Achterhoekse/Liemerse clubs (Concordia Wehl, Varsseveld, VIOD Doetinchem, SDOUC Ulft, DCS Zevenaar, DVC Didam) en vijf clubs uit de regio Nijmegen (Union Malden, Quick Nijmegen, Eendracht Mook, DIO Druten en Spero Elst). Dit betekent voor VV Vorden 1 opnieuw een aantrekkelijke uitdaging.