Beugelrock 2019. Foto: PR
Beugelrock 2019. Foto: PR

Alleen Beugelrock blijft over van Zomerfeesten

VORDEN - Het is een raar jaar, zonder podia en feesten en met alleen maar corona-beperkingen. Ook de Vordense Zomerfeesten zijn heel begrijpelijk afgelast. Maar een klein onderdeel daarvan blijft dit jaar alsnog in leven: Beugelrock. In overleg met de plaatselijke ondernemers is daar op de 'vrijdag van de zomerfeesten’, 24 juli, toch een mogelijkheid voor gecreëerd. Door de handen ineen te slaan hebben Het Kulturhus, De Rotonde, BlackNight en Opschaakl’n een schitterende aangepaste editie uitgewerkt.

De opzet is éénvoudig maar zeer doeltreffend; de grote zaal van Het Kulturhus is ruim genoeg bemeten om maximaal honderd bezoekers te ontvangen. Met anderhalve meter, goede ventilatie en hygiëne. Lange tafels in een vaste opstelling vanaf het podium tot achter in de zaal, zorgen voor saamhorigheid en toch genoeg afstand. Vaste looproutes zijn zo gemakkelijk te maken.

Aan tafel
Om het ‘loopverkeer’ tot een minimum te beperken wordt de gasten aan tafel bediend. Zij hoeven dus geen munten te halen en staan dus ook niet bij de bar in rij. Bistro De Rotonde trapt af met een heerlijk menu, waarbij aan alle gedeeltes van de voedselschijf is gedacht. Het Kulturhus voorziet vanaf de startschot tot aan sluitingstijd iedereen van drinken, aan de tafel geserveerd. “Zorgen over dorst hoeven mensen zich niet te maken”, aldus Het Kulturhus. Ook zijn dit jaar de Beugels weer ‘terug van weggeweest’; op de juiste temperatuur zijn dit de smaakmakers van de avond. De enige loopbeweging wordt de sanitaire stop en ook hier is aan hygiëne gedacht.

Opschaakl’n!
Opschaakl’n! zal deze avond weer op de bühne klimmen, met een gedeeltelijk aangepaste setting. Naast het bekende Opschaakl’n! met rockende gitaren zal Terugschaakl’n ook een portie nummers akoestisch ten gehore brengen. Akoestische gitaren, een cajon en zang zorgen hier voor een gemoedelijke sfeer.

Of Beugelrock doorgaat hangt af van het aantal kaarten dat wordt verkocht. Er moeten minimaal 75 plaatsen bezet zijn en dan wordt het sein op groen gezet. De kaarten worden vooraf verkocht en kosten 50 euro per persoon, volledig all-in. De uiterste datum voor de kaartverkoop is 20 juli. Aanmelden, ook voor vriendengroepen of personeelsverenigingen kan via een e-mail aan info@opschaakln.nl of met een WhatsApp-bericht naar 06-22881996. De betaling vind plaats via een ‘tikkie’, lekker contactloos in deze tijd.