Voedselbank zoekt donateurs

DOETINCHEM/BRONCKHORST - Voedselbank Doetinchem is een actie gestart om donateurs te werven, want de Voedselbank komt ieder jaar structureel 10.000 euro tekort. Boven is het afgelopen jaar het aantal klanten fors gegroeid. De verwachting is dat er de komende maanden zeker nog nieuwe aanmeldingen zullen volgen.

Bij de Voedselbank werken alleen vrijwilligers en de Voedselbank koopt geen voedsel. Maar huisvesting, transport en logistiek kosten allemaal geld. Ruim de helft van deze kosten worden gedekt door subsidies van de gemeenten Doetinchem en Bronckhorst. En daarnaast zijn er giften van kerken en particulieren.

De Voedselbank geeft iedere week 250 voedselpakketten uit voor inwoners van de gemeenten Doetinchem en Bronckhorst. Ieder pakket heeft een winkelwaarde van ruim 25 euro. De kosten om een pakket samen te stellen bedragen nog geen 2,50 euro. Kortom, bij een maandelijkse gift van 10 euro, kan men één klant een maand lang van een pakket voorzien.

Neem voor meer informatie of om te doneren, contact op met Peter Bob Peerenboom, voorzitter bestuur Voedselbank Doetinchem.


0314-344 396 / 06 - 547 853 49

voorzitter@voedselbankdoetinchem.nl