Dit jaar geen fleurige kleurige optocht in Wichmond-Vierakker. Foto: Paul Harmelink
Dit jaar geen fleurige kleurige optocht in Wichmond-Vierakker. Foto: Paul Harmelink

Geplande activiteiten Feestweek Vierakker-Wichmond geannuleerd

VIERAKKER/WICHMOND – Door de corona-maatregelen en het verbod op evenementen tot 1 september gaat de geplande feestweek van het Oranjecomité Vierakker – Wichmond eind augustus dit jaar helaas niet door. Althans, niet in de originele vorm.

Door Jan Hendriksen

De voorbereidingen voor alle activiteiten waren al lopende. Vanuit de vele positieve reacties tijdens het 100-jarige jubileum vorig jaar was het de bedoeling van het Oranjecomité Vierakker – Wichmond om dit jaar het vogelschieten op de eerste zaterdag van de feestweek, op 22 augustus, te laten plaatsvinden. “Op deze manier kunnen we de schutterskoning of -koningin de hele feestweek in het zonnetje zetten. Ook waren we dit jaar bezig met een sponsoractie, om met behulp van de gemeenschap waaronder lokale ondernemers en particulieren, de kermisattracties op het feestterrein te sponsoren. Hier is in eerste instantie al erg positief op gereageerd, wat hartverwarmend is”, zo verklaart Henk Huurnink namens het Oranjecomité Vierakker – Wichmond.

Nieuw dit jaar was ook een evenement ter vervanging van het vogelschieten wat normaliter op 29 augustus zou plaatsvinden. Henk Huurnink: “We hadden hiervoor de gemeenschap via onze Facebookpagina gevraagd wat voor activiteit men zou willen. De meeste stemmen waren voor een ‘Fiets ‘m dr in’ evenement waar de voorbereidingen dus ook al voor bezig waren. Allemaal mooie initiatieven die we op basis de corona-maatregelen gewoon een jaartje doorschuiven.”

Andere invulling
Het bestuur van het Oranjecomité kijkt momenteel naar een andere, feestelijke invulling van de feestweek dit jaar. Samen met commissieleden wordt hierover nagedacht. Hierbij worden de dan geldende maatregelen streng in acht genomen, een ieders gezondheid gaat immers boven alles. “Hoewel de feestweek dit jaar dan wel anders is, zullen wij als Oranjecomité ons best doen om deze voor jong én oud toch feestelijk te laten worden. Zodra hier meer over bekend is zal bericht worden gedaan. We gaan ervan uit dat de feestweek in 2021 op de normale manier kan plaatsvinden. Deze staat in ieder geval alvast gepland op zaterdag 21 augustus tot en met zondag 29 augustus 2021. We wensen in de tussentijd iedereen alle gezondheid toe”, zo besluit Henk Huurnink.