Wilbert Grotenhuys (l) en Rinus Ilbrink met twee volle albums van 'Vriendelijk Vorden'. Foto: PR.
Wilbert Grotenhuys (l) en Rinus Ilbrink met twee volle albums van 'Vriendelijk Vorden'. Foto: PR.

Plaatjes-

actie AH

nadert einde

Verzamelboek ‘Vriendelijk Vorden’ met oudheid- kundige vereniging groot succes

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Het is een ongekend succes geworden, de plaatjesactie ‘Vriendelijk Vorden’ van supermarkt Albert Heijn Grotenhuys. Met dank aan de Oudheidkundige vereniging Oud Vorden. Massaal werden de 301 verschillende plakplaatjes verzameld en onderling geruild.

Via tal van app-berichten werden dubbele en ontbrekende plaatjes gemeld en geruild. De facebook-pagina ‘Je bent een Vordenaar als…’ werd overvoerd met overzichtelijke lijsten, waarop de gezochte nummers stonden vermeld. Op verzoek van enkele Vordenaren werd daarom voor het ruilen zelfs een speciale facebook-pagina aangemaakt.

"We hadden nog wel meer verzamelalbums kunnen laten drukken. Want in een mum van tijd waren ze alle tweeduizend uitgegeven. De actie heeft ons dan ook geen windeieren gelegd. Fantastisch hoe de Vordenaren hebben gereageerd op deze actie”, zegt Wilbert Grotenhuys niet zonder enige trots.

Zijn AH kwam ditmaal niet met voetbalplaatjes maar met oude foto’s van Vorden die vanaf begin maart gretig werden verzameld. Grotenhuys en zijn medewerkers zagen hun klanten de laatste weken meer boodschappen doen, niet alleen vanwege de corona-crisis. Ook troffen zij nieuwe gezichten in de supermarkt.

Win-win
In het 68 pagina's tellende verzamelalbum ‘Vriendelijk Vorden’ komen de geschiedenis van en het leven in Vorden aan bod: van de Middeleeuwen tot nu, van de kastelen, de boerderijen, de kerken, de bedrijven en de scholen tot het rijke verenigingsleven anno 2020. Daarom is ook Rinus Ilbrink van de Oudheidkundige vereniging Oud Vorden zeer content over het verloop van de actie.

“Die heeft een win-win situatie opgeleverd. We brengen vele Vordenaren op een prachtige manier met de lokale historie in aanraking, wat anders wellicht niet zo direct was gebeurd. Ook heeft de actie ons tot op heden minimaal vijftien nieuwe leden opgeleverd. Het ledental staat nu op 475. We hopen in de loop van dit jaar ons vijfhonderdste lid te kunnen verwelkomen. De samenstelling van het album kostte ons de nodige tijd. Maar het was meer dan waard.”

Hoog getal
De redemptie op de plaatjesactie is tot op dit moment 92 procent. “Dat betekent dat 92 procent van onze consumenten de plaatjes spaarde of meenam voor familie, vrienden en buren. Dit is een heel hoog getal wat al wel aangeeft hoe goed deze spaaractie ontvangen wordt”, aldus Wilbert Grotenhuys. Wat ook veel gehoord wordt in de winkel is dat consumenten vertellen dat ze het boek vol hebben. Zo trots zijn ze daar dan op. Wilbert: “Dat we tijdens de looptijd van deze spaaractie twee keer dubbele plaatjes hebben uitgegeven werd erg gewaardeerd. Zowel in omzet als in klantenaantallen was dat goed te zien. Het is vaak een cliché om enthousiast te zijn over zo`n actie maar dit was echt een daverend succes. Mede ook door de fijne samenwerking met Oud Vorden. Zij hebben echt veel werk verricht om dit verzamelalbum zo samen te stellen.”

Laatste week
Maandag 4 mei tot en met zondag 10 mei zal de laatste week zijn dat Albert Heijn Grotenhuys de plaatjes uitgeeft. Let wel: zolang de voorraad strekt. Wilbert: “Door de corona-crisis kunnen we geen ruilmiddag organiseren maar hebben we wel een veiliger manier bedacht om iedereen zijn of haar map vol te laten krijgen. Vanaf maandag 18 mei kan iedereen een envelop inleveren bij onze informatiebalie voorzien van: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en de nummers van de ontbrekende plaatjes. Albert Heijn Grotenhuys Vorden zorgt er dan voor dat iedereen zijn of haar album vol krijgt.

Compliment
Verder wil Albert Heijn Grotenhuys Vorden iedereen bedanken die op welke manier dan ook heeft meegeholpen aan het succes van de actie ‘Vriendelijk Vorden’. “Een extra groot compliment naar het personeel dat deze actie prima uitgedragen heeft.”