Bezoekers kregen ‘de vrede’ mee naar huis in de vorm van een boekenlegger. Foto: Jaap Harmsen
Bezoekers kregen ‘de vrede’ mee naar huis in de vorm van een boekenlegger. Foto: Jaap Harmsen

Christus Koningkerk Vorden grotendeels dicht vanwege coronacrisis

VORDEN - De maatregelen met betrekking tot het coronavirus raken ook de katholieke kerk in Vorden. Daarom was er afgelopen zondag geen viering. Enkele bezoekers moesten wel opgevangen worden.

Niet alle parochianen waren er van op de hoogte dat er geen viering was. Die enkele kerkgangers werden netjes 'opgevangen'. In een viering wenst met elkaar normaal altijd de vrede. Dat ging dus niet. Daarom kregen de bezoekers 'de vrede' mee naar huis in de vorm van een boekenlegger.

Belangrijke maatregelen
Tot eind maart vinden er geen vieringen plaats in de Christus Koningkerk. De meeste vergaderingen en bijeenkomsten worden geannuleerd. Uitvaarten worden wel gehouden, maar dan in versoberde vorm. Zo zingt er bijvoorbeeld geen koor tijdens een uitvaartdienst. Deze maatregelen kunnen nog worden aangepast. Dat is onder andere afhankelijk van het beleid van de overheid en van het Bisdom.

Informatie
Parochianen wordt aangeraden regelmatig de website van de parochie te raadplegen. Op die website heeft de geloofsgemeenschap Vorden/Kranenburg een speciale pagina waarop nieuws geplaatst wordt. Het secretariaat van de Christus Koningkerk is beperkt bezet. Daarom kunnen parochianen met vragen contact opnemen met Jaap Harmsen, voorzitter van de pastoraatgroep, telefoon 06-54 906 763.


www.12apostelen.nl