Genieten van voorjaarsbloeiers

VORDEN - Op zondagen 15 en 29 maart en 5, 12 en 26 april organiseert Natuurmonumenten wandelingen door het parkbos bij kasteel Hackfort. Het staat daar namelijk vol voorjaarsbloeiers. Samen met de boswachter ontdek je welke soorten er allemaal in bloei staan. De wandelingen duren van 14.00 tot 15.30 uur. Aanmelden kan alleen vooraf via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Is het nou het lenteklokje of het zomerklokje? En wat is het verschil tussen het vingerhelmplantje en de holwortel? De boswachter vertelt het graag tijdens deze heerlijke voorjaarswandeling! Welke voorjaarsbloeiers er te zien zijn, is altijd afwachten. Zeker nu de temperatuur al zo vroeg aangenaam hoog is. De bloemen komen ieder op hun eigen moment in bloei tussen februari en mei.

Mooi Hackfort dankzij vrijwilligers
Dat het er zo mooi uitziet op Hackfort, heeft men te danken aan vele enthousiaste vrijwilligers. Zij hebben de laatste jaren met hun blote handen zo'n half miljoen bollen geplant. Ook de vrijwilligers in de moestuin en watermolen leveren hun bijdrage aan een mooi landgoed. Voor meer informatie, zie de website.


natuurmonumenten.nl/agenda