Onderzoek effect fietslabyrint op herstel van oudere patiënten van Gelre ziekenhuizen. Foto: Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen
Onderzoek effect fietslabyrint op herstel van oudere patiënten van Gelre ziekenhuizen. Foto: Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen

Gelre legt onderzoeken
ouderengeneeskunde uit

ZUTPHEN - Diverse zorgverleners en onderzoekers doen in de Gelre Ziekenhuizen onderzoek op het gebied van ouderengeneeskunde. Het hoe en waarom daarvan wordt op woensdagmiddag 12 februari toegelicht tijdens de informatiemiddag ‘Gelre in de wetenschap’ van het Expertisecentrum Ouderengeneeskunde (ECO).

Belangstellenden krijgen uitleg over wat het betekent voor patiënten om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. Onderzoeksvragen zijn bijvoorbeeld: waarom is bewegen voor, tijdens en na een operatie goed of wat is het belang van goede voeding vóór, tijdens en na een operatie. Zo is bijvoorbeeld onderzoek gedaan bij oudere mensen met darmkanker met de kernvragen: wat maakt een oudere patiënt kwetsbaar en is het mogelijk voorafgaand aan een operatie voor darmkanker de conditie te verbeteren? Welke ervaringen hebben patiënten die mee hebben gedaan aan dit Fit4surgery project, waar onderzoeker Emma Bruns onlangs op is gepromoveerd?

De informatiemiddag is bedoeld voor patiënten, naasten, zorgverleners, onderzoekers en belangstellenden. Vanaf 15.30 uur worden de gasten in het Auditorium van Gelre Apeldoorn verwelkomd met een hapje en een drankje. De bijeenkomst begint om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. Aansluitend beantwoorden de sprekers vragen uit het publiek en is er een afsluitende borrel. De toegang is gratis. Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande website.


gelreziekenhuizen.nl/ECO-informatiemiddag