Dash-dames pakken volle buit in eigen huis

VORDEN - Het werd een geweldige revanche: de return van Dash dames 1 tegen de dames van Set-Up'65 2. De Ootmarsumse ploeg had de thuiswedstrijd met een hoop geluk en scheidsrechterlijke dwalingen met 3-2 gewonnen, maar Dash zette de gasten in de thuiswedstrijd met duidelijke cijfers aan de kant. De volle buit werd binnengehaald: 4-0.

De Vordense volleybalsters waren er op zaterdag 25 januari na een week van goede voorbereiding op uit dit keer meer punten in eigen zak te houden. Er werd sterk begonnen aan de eerste set. Voor alle ballen werd gevochten en er werd veel verdedigend werk verricht. Blokkerend stond het als een huis, en ook de kleinere speelsters uit het team wisten hun kill blocks mee te pakken. De eerste set werd dan ook binnengehaald met 25-17.
De setwinst gaf vertrouwen, maar in de tweede set ging de strijd lange tijd gelijk op. Goede services werden afgewisseld met wat persoonlijke fouten. De Vordense dames bleven hard werken en Set-Up had moeite directe punten te scoren. Het grote verschil met de eerste seizoenshelft is dat Dash het hoofd nu wel koel kan houden. Ondanks een achterstand aan het eind van de set slaagde de thuisploeg erin met lef en tactische balletjes beslissende punten te scoren. Mede hierdoor bleef ook deze set in Vorden: 27-25.
Daarmee stond een 2-0 voorsprong voor Dash op het scorebord, voor de derde keer dit seizoen. Maar voor een winst in deze wedstrijd moest ook de derde set nog gewonnen worden. Die werd een kopie van de eerste set. De Vordense dames waren de hele set messcherp en met goede service series kon de voorsprong verder uitgebouwd worden. Vol enthousiasme werd het 25-16. Alleen de strijd om het bonuspunt restte tenslotte. Dash begon in overwinningsroes niet helemaal scherp, er werden wat persoonlijke fouten gemaakt en het spel werd wat voorspelbaarder en angstig. Al snel stonden de Vordense dames op een achterstand van een punt of vijf. Door het enthousiasme van de voorgaande drie sets te blijven gebruiken en vanuit eigen kracht te spelen, kwam Dash telkens toch weer wat dichterbij. Aan het eind van de set floot de scheidsrechter een opmerkelijke bal af. Jade Veenstra ging verhaal halen, maar hij wilde geen uitleg geven en gaf haar direct een gele kaart, de eerste van het seizoen. Maar het team haalde hier de positieve energie uit om de spannende slotfase winnend af te sluiten met 27-25. De tweede volle buit dit seizoen.

Op zaterdag 1 februari spelen de Dash-dames wederom in Sporthal 't Jebbink, tegen koploper Veracles dames 1. De vorige ontmoeting eindigde in een 4-0 overwinning voor de Groningse volleybalsters, maar Dash gaat proberen het goede gevoel vast te houden en het goede spel door te zetten. Supporters zijn daarom extra welkom. De wedstrijd begint om 18.00 uur.