Ont-moeten over Albanië

VORDEN - Op zondagavond 2 februari van 19.00 tot ongeveer 19.45 uur zal Alma Boersma haar verhaal vertellen over Albanië bij het maandelijkse Ont-moeten in de Voorde achter de Dorpskerk in Vorden.

Albanië was ooit het meest geïsoleerde land van Europa vergelijkbaar met Noord Korea nu. In 1976 werd het land door dictator Enver Hoxha zelfs officieel atheïstisch verklaard en werd religie verboden. Op overtredingen stonden strenge straffen.

Na de val van de muur in 1991 viel ook het communistisch regiem in Albanië maar door de jaren van isolatie en geen ervaring met democratie ontstond eerst chaos en anarchie. De afgelopen 20 jaar ontwikkelt het land zich langzamerhand.

Alma Boersma uit Doetinchem is in Albanië geboren en opgegroeid. In de jaren negentig leerde ze de Nederlander Job Boersma kende die toen in Albanië woonde en werkte. Alma en Job zijn christen en kunnen veel vertellen over hoe men in Albanië in de tijd van vervolging heeft geleefd en hoe de situatie nu is. De familie van Alma woont nog steeds in Albanië.

Deze korte bijeenkomst is in het kader van Ont-moeten, maar is vrij toegankelijk voor iedereen