Radio Ideaal presenteert '25 jaar Hits bij de koffie'

Radio Ideaal presenteert '25 jaar Hits bij de koffie'

ZELHEM - Een van de langstlopende programma's in het bestaan van Radio Ideaal, de streekomroep voor de Achterhoek, is 'Hits bij de koffie'. Normaal gesproken wordt dat programma iedere zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur 's morgens uitgezonden vanuit de studio in Zelhem.

Jubileum marathon
Op zaterdag 25 januari wordt dit vijfentwintig jarig jubileum groots gevierd door middel van een marathon uitzending. Het populaire programma wordt eenmalig uitgezonden van 8.00 uur 's morgens tot 20.00 uur 's avonds. Veel herinneringen zullen worden opgehaald door de presentatoren Jonny Reindsen en Hugo Heideman die het programma al vanaf het eerste uur presenteert, door middel van muziek en oude programmafragmenten. Zelfs uit de beginperiode van het programma zijn geluidsfragmenten te horen. Cassettebandjes uit die tijd zijn gedigitaliseerd.

Er zijn gedurende de dag veel regionale, nationaal bekende artiesten en 'vrienden van de show' die in de vernieuwde en gerenoveerde studio komen voor een interview en een muzikale bijdrage, zoals: Crystal Dream, Harten 10, de Drentse zanger Jannes, Kiek Uut, Belinda Kinnaer en Ghijs de Bruijn. Deze artiesten zijn in die 25 jaar flink gepromoot via Ideaal en krijgen ruimschoots een podium.

De vijf weermannen die in die 25 jaar werkzaam waren voor Radio Ideaal zullen er ook zijn. Zoals weerboer Gerrit Vossers en ook Jordi Huirne die onlangs na 10 jaar Ideaal zijn vrijwilligerswerk inruilde voor betaald werk bij John de Mol en zijn Talpa. De nieuwe weerman Renze Kuitert is uiteraard ook van de partij en ook Susan Muller. Ze presenteerde 10 jaar lang het 'Hits bij de koffie Shownieuws'. Een veelbeluisterd item in het 25-jarig bestaan van het programma.

Toekomstplannen Ideaal
Gedurende deze feestdag wordt veel aandacht geschonken aan de muziek, zoals dat ook tijdens de reguliere wekelijkse uitzending wordt gedaan. Bovendien is er een 'raadplaat' waar leuke prijzen mee te verdienen zijn. Niet alleen achterom kijken is belangrijk, maar er wordt ook een blik in de toekomst geworpen. In een gesprek met Lammert Blikman, voorzitter van Ideaal, worden de toekomstplannen van de omroep op de radio besproken.

Een complete generatie is opgegroeid met het programma 'Hits bij de koffie'. Uit de vele reacties en hoge luisterdichtheid blijkt wel dat het programma onverminderd populair is. Luister met veel plezier op zaterdag 25 januari naar de jubileummarathon '25 jaar Hits bij de koffie'. Via de zenders van Ideaal waaronder 99.5 FM, via glasvezel of wereldwijd via de livestream www.radioideaal.nl.