Glansrijk kerstconcert met koren uit Hengelo en Vorden

HENGELO - Het Hengelo's Gemengd Koor onder leiding van Rob Mullink gaf op vrijdag 20 december samen met het Vordens Mannenkoor met als dirigent Christo Guenov, een kerstconcert in de sfeervol versierde St. Willibrorduskerk in Hengelo.

Voorzitter Roelof van Gijssel sprak welkomstwoorden voor een tot de laatste plaats bezette kerk. Het Hengelo's Gemengd Koor opende dit concert sprankelend met het 'O, du Fróhliche', een Siciliaans kerstlied, gevolgd door enkele Engelse Carols. Het Vordens Mannenkoor opende met het Latijnse 'Tollite Hostias', dat zuiver en plechtig werd gebracht. De sfeer in het Oekraïns kerstlied, werd zeer duidelijk weergegeven. Hengelo's Gemengd Koor zong 'Hoe leit dit Kindeke' en 'Herderkens omringen' zeer homogeen, zuiver en met gevoel. In het 'Leise rieselt der Schnee' traden de solisten Karin Schurink en Carla Luesink voor het voetlicht. Zij brachten het tweede couplet op tekst, met als achtergrond een neuriënd koor. Ook dit was een van de hoogtepunten in het programma. Het optreden eindigde met 'Feliz Navidad' en 'Daarom prettig Kerstfeest'!

Voor het eerst zongen Vordens Mannen Koor en Hengelo's Gemengd Koor een gezamenlijk kerstlied; 'Joy to the World' van G. F. Hándel onder leiding van Rob Mullink met aan de piano Christo Guenov. Dit werd door de bezoekers zeer op prijs gesteld en werd dan ook met een hartelijk applaus beklonken.

Het Vordens Mannen Koor begon hun laatste optreden met het vertolken van het 'Halleluja' van Leonard Cohen. Zeker moet genoemd worden het prachtige solistische optreden van Ludo Eykelkamp in 'Bethlehems geboortestad' van W. A. Mozart in bewerking van Christo Guenov. Het 'Stille Nacht' was een waardige afsluiter van dit concert.

Nadat de voorzitter iedereen had bedankt voor de komst en allen goede feestdagen en een gezond 2020 had gewenst, nodigde hij een ieder uit tot het meezingen van het 'Ere zij God', onder begeleiding van Florence Kievits op het orgel. Daarna werd er nog een glaasje glühwein geschonken voor zangers en bezoekers van dit zeer geslaagde kerstconcert.