Wethouder Buunk ontvangt de aanbeveling over de herbestemming van de Mammoet. Foto: Jan Ditzel
Wethouder Buunk ontvangt de aanbeveling over de herbestemming van de Mammoet. Foto: Jan Ditzel

Velswijk denkt mee over de
herbestemming van de Mammoet

VELSWIJK - Wethouder Willem Buunk van de gemeente Bronckhorst heeft in november aanbevelingen in ontvangst genomen over de herbestemming van voormalig basisschool de Mammoet in Velswijk. Een afvaardiging van de werkgroep heeft het overgedragen.

Sinds juli 2018 heeft het gebouw geen bestemming meer, destijds kwam er helaas een einde aan een lange historie van basisonderwijs in Velswijk.
Het leerlingenaantal van de toenmalige basisschool de Mammoet liep terug en er was op het laatst geen andere keus meer dan de school te moeten sluiten.
Het pand heeft daarna een periode leeggestaan, momenteel wordt het pand beheerd totdat het een nieuwe bestemming krijgt.

De gemeente heeft afgelopen zomer contact opgenomen met DorpsBelangenOrganisatie Voor Velswijk Door Velswijk, om te inventariseren welke ideeën en behoeftes er zijn vanuit de gemeenschap.
De DBO heeft hierop een inloopavond georganiseerd.

Werkgroep

onderzocht

haalbare

ideeën

Na deze eerste avond is er een werkgroep in het leven geroepen welke verder heeft onderzocht of er haalbare ideeën zijn.
Zo is er een schrijven geweest naar alle inwoners van Velswijk, waarop zij (nogmaals) konden aangeven welke behoeften of ideeën zij hebben. Daarna heeft de werkgroep gesprekken gehad met eventuele belangstellenden voor het gebouw.

Uiteindelijk heeft de werkgroep hun bevindingen uitgewerkt tot een aanbeveling vanuit de gemeenschap, deze is overhandigd aan wethouder Buunk. Daarbij hebben zij één en ander ook mondeling toe kunnen lichten aan de wethouder.