Kinderen maken kerstartikelen. Foto: Annelou Linderhof
Kinderen maken kerstartikelen. Foto: Annelou Linderhof

Kerstviering St. Bernardusschool

Kerstviering St. Bernardusschool

Woensdag 18 december 18.15 uur kerstveiling

KEIJENBORG - Het zijn spannende tijden op de Bernardusschool in Keijenborg. Sinterklaas en zijn Pieten zijn net met veel bombarie vertrokken na een super gezellig Sinterklaasfeest en de Kerstman is al weer onderweg. Kerst wordt op de Bernardusschool uitgebreid gevierd. Hierbij wordt niet alleen stil gestaan bij ons eigen plezier en geluk maar ook dat van anderen. Maar daarover later meer.

Alle kinderen van de school zijn al een week of twee bezig met zich voorbereiden op de Kerstviering. Het gaat een gezellig feest worden en dat begint woensdag 18 december om 17.00 uur. Dan mogen de kinderen in hun mooiste kerstoutfit naar school komen met een gerechtje dat thuis is bereid. De lokalen zijn al een paar weken versierd maar voor het kerstdiner extra mooi aangekleed. De lichtjes in de kerstbomen twinkelen, de tafels zijn mooi gedekt en er klinkt kerstmuziek. De gerechten staan op een centrale plek en als ieder kind aanwezig is, kan het smikkelen beginnen.
Dit jaar mogen de ouders om 18.00 uur op school komen. De Kerstcommissie bedenkt elk jaar iets nieuws om met Kerst te doen. Dit jaar is er gekozen om zelfgemaakte werkversieringen te verkopen. Ook wordt er per klas een groepsversiering geveild, dus in totaal 6 pronkstukken. Hiervoor kunnen ouders, opa's en oma's, broertjes en zusjes, neefjes en nichtjes etc. stempelkaarten kopen. Eén kaart bevat 10 sterren en kost 5 euro. Ouders kunnen vooraf stempelkaarten kopen en werkjes van hun kind reserveren.
Om 18.15 uur worden de zes groepswerkstukken door de veilingmeester geveild en om 18.30 uur wordt de kerstmarkt geopend. Men is dan in gelegenheid om langs de kraampjes te lopen en de zelfgemaakt kerstversieringen te kopen. Ook is er een Open Podium waar de kinderen een optreden mogen verzorgen. Hierbij staat het u vrij om een gift te geven.

Zoals gezegd: de kinderen van de Bernardusschool kijken niet alleen naar hun eigen geluk en plezier. Ze zijn zich er van bewust dat niet alle kinderen net zoals zij samen met klasgenoten Kerst kunnen vieren. Daarom zijn ze al een paar weken zo hard aan het werk. De kerstmarkt en het veilen van de pronkstukken gaan hopelijk veel geld opleveren. De kinderen hebben allemaal hun stem mogen uitbrengen voor een goed doel en het team en de leerlingenraad van de Bernardusschool zijn verheugd u te kunnen melden dat het dit jaar KIKA is geworden. Een stichting die wij allen een warm hart toe dragen!
De kinderen, leraren en ouders die helpen het kerstfeest tot een succes te maken hebben er zin in!! Wij hopen u 18 december te mogen begroeten.