Welpen van Scouting Sweder van Voorst maken een wandeltocht door donker Hummelo. Foto: Jesse Oukes
Welpen van Scouting Sweder van Voorst maken een wandeltocht door donker Hummelo. Foto: Jesse Oukes

Welpen checken in het Foute Kersthotel

HUMMELO – Welpen van Scouting Sweder van Voorst Hummelo en Keppel checkten vrijdagavond 13 december in voor een overnachting in Het Foute Kersthotel. Een heus kerstkamp stond voor de boeg tot zaterdagmiddag.

Door Liesbeth Spaansen

Het clubgebouw was helemaal in kerststemming, met overal versierde kerstbomen en veel kerstverlichting. De leiding, Bianca, Daan, Naomi, Rosalie, Jesse en Liesbeth, had allemaal eenzelfde fout T-shirt aan en een gezellige kerstpyjama.

Om 19.00 uur kwamen alle welpen aan met hun taxi en checkten meteen in. Ze hadden zich goed aan het kledingvoorschrift gehouden en waren zo fout mogelijk aangekleed. Ze konden direct naar hun kamer om hun spullen, zoals slaapzakken en pyjama klaar te leggen.
Daarna was het tijd voor warme jassen en veiligheidshesjes, want de hoteltaxi's stonden klaar om ze te droppen in Hummelo bij de school. Daar startte een wandeltocht met lichtjes.
De welpen liepen om beurten voorop met zaklamp en routebeschrijving. Die was gemaakt in scouting routetechniek bolletje-pijltje, waarmee de wandeling van vijf kilometer was beschreven. Het was bijna donker, de maan scheen volop, maar het bleef net niet helemaal droog. Toch, door die paar druppels regen werd de pret en spanning niet minder.

De route ging over landgoed Enghuizen, waar de groep met een paar zaklampen erbij goed over obstakels als modderige paden en diepe plassen manoeuvreerde

Weer terug in het hotel stonden limonade en kerstkoek klaar, waarna ook nog warme chocomel met minimarshmallows en slagroom werd geserveerd. Tot slot was het tijd om heerlijk in de slaapzakken gerold naar de Ice Age en Shrek kerstfilms te kijken; de jongelui genoten ervan.

Zaterdagochtend waren de welpen al weer vroeg uit de veren en deden enthousiast mee met de ochtendgymnastiek op kerstmuziek.
Na het ontbijt stond een ochtendspel in kerstthema op het programma: de meisjes tegen de jongens. Zo streden ze wie het snelst een babypop kon aankleden - waar de meisje toch sneller in waren. Met het spijkerpoepen waren de jongens weer beter. En na een renspel en kralenrijgen ging de jury de punten optellen.

Het Foute Kersthotel serveerde een fijne lunch met brood, kerststol en broodjes knakworst, fruit en melk.

Tot slot startte het kerstknutselen. Het was een precies klusje om mooie (kerst)figuurtjes uit een dun papieren servetje te knippen en op een glazen pot te plakken, maar het lukte prachtig. Deze kunstwerken gingen als kerstlichtjes mee naar huis. Maar niet voordat er werd afgesloten met een rondje limonade en chips en de uitslag van het spel: meisje tegen jongens eindigde gelijkspel.
Na het uitreiken van de herinneringsbandjes konden alle hotelgasten uitchecken en instappen in de klaarstaande taxi's.