Versterken biodiversiteit Halle

HALLE - De Werkgroep Buitengebied Halle, onderdeel van Halle's Belang, nodigt belangstellenden uit voor een informatieavond op 14 januari 2020 in het Heidehuus aan de Halle-Heideweg 22. Onderwerp is biodiversiteit en hoe dit als bewoners in de eigen omgeving te kunnen versterken. Wethouder Paul Hofman geeft een toelichting op het zeer recent vastgestelde biodiversiteitsplan 'Samen voor biodiversiteit' van de gemeente Bronckhorst. Inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

De opening wordt verzorgd door de Werkgroep Buitengebied Halle (WBH) en Halles Belang, waarna de gastspreker wethouder Paul Hofman over het nieuwe biodiversiteitsplan van de gemeente Bronckhorst zal vertellen. Dit plan biedt mooie kansen en aanknopingspunten om de biodiversiteit in Halle en buitengebied te versterken.
Na de pauze wordt dit beleid direct concreet gemaakt door de uitvoeringsmogelijkheden aan te geven voor de aanplant van nieuwe beplantingselementen, het inzaaien van akker,- en kruidenranden, de aanleg van poelen, het aanschaffen van nestkasten (deze avond speciaal aanbod: nestkasten 10 euro per stuk, geen pin) et cetera. Ook zijn er mogelijkheden voor vergoeding van beheer van bestaande groenelementen.
Kortom veel concrete mogelijkheden en informatie om mee te helpen om de biodiversiteit Halle te versterken.