Het Klarinetkwartet van het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen. Foto: SBOG
Het Klarinetkwartet van het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen. Foto: SBOG

Klarinetkwartet en percussiegroep maken 'HRFSTWND kamermuziek'

HUMMELO/GAANDEREN/BEEK - Het klarinetkwartet van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen en de percussiegroep van muziekvereniging De Volharding uit Beek treden op zondagmiddag 8 december gezamenlijk op in de Protestantse kerk in Hummelo aan de Dorpsstraat 22. Er wordt zowel separaat als in combinatie gespeeld. Aanvang van het concert is om 14.30 uur.

Het programma is heel divers en varieert voor wat betreft het klarinetkwartet van het Latijns-Amerikaanse Estampas Criollas van Beatriz Lockhart tot en met het Noord-Amerikaanse Caprice for Clarinets van Clare Grundman en het swingende Georgia on My Mind van Hoagy Carmichael.
Heel verrassend zijn onder andere Gymnopedie en Pipe Dream door de percussiegroep. Laatstgenoemde is geïnstrumenteerd door Ria Kornet, die tevens de presentatie doet van dit concert. Speciaal voor de combinatie van klarinetkwartet en percussiegroep heeft Paul Dzon het werk Caçak herschreven.
Sinds 2007 is elke herfst in oost-Nederland gevuld met concerten in de reeks HRFSTWND. Het bestellen van toegangskaarten kan op de site of aan de kassa bij de kerk op de dag van het concert, mits er dan nog plaatsen beschikbaar zijn.


www.musidesk.nl/hrfstwnd/speellijst-2019

Percussiegroep van De Volharding Beek. Foto: SBOG