In het Repair Café wordt een stoel gerepareerd. Foto: Evert Jan Bloemen
In het Repair Café wordt een stoel gerepareerd. Foto: Evert Jan Bloemen

Waardeer het, repareer het in het repair café

HOOG KEPPEL – Het repair café wordt gehouden in de huiskamer van de Stichting Welzijn Drempt, Hummelo en Keppel aan de Burg. van Panhuysbrink 1e, Hoog-Keppel. Elke eerste donderdag van de maand staan van 9.30 tot 12.00 uur de vrijwilligers klaar.

Met de campagne 'waardeer het, repareer het', probeert SIRE mensen te motiveren om kapotte spullen vaker te (laten) repareren. Met deze campagne vraagt de Stichting Ideële Reclame aandacht voor de leuke en goede kanten van repareren.
Er worden Nederland veel waardevolle spullen weggegooid. Wekelijks wordt alleen al 10,9 miljoen kilo elektrische apparaten en textiel afgedankt. En nog veel meer spullen, die na een kleine reparatie vaak nog prima mee kunnen. Of het nu gaat om een lekkend koffiezetapparaat, een voetenbankje met een losse poot of een spijkerbroek met een gat.
Dat (laten) repareren een goed alternatief is voor het wegdoen van defecte spullen bewijzen de resultaten van het repair café in Hoog-Keppel. De helft van de aangeboden spullen wordt door de specialisten weer gerepareerd. De klanten en de vrijwilligers van het repair café zijn hier erg blij mee.
Een keer in de maand staan er vakmensen klaar om uw spullen een 2e leven te geven. Behalve op het gebied van elektrische apparatuur, textiel en andere spullen zonder snoer staan er ook mensen klaar voor houtreparaties en fietsreparaties. Ook voor een gebruiksprobleem met uw smartphone, tablet of laptop (of u wilt hierover een advies) kunt u rustig langs komen.
Wie niets te repareren heeft, maar gewoon eens wil komen kijken, is ook van harte welkom. De koffie staat altijd klaar.