Het Zelhems Mannenkoor onder leiding van Susanna Veerman. Foto: PR
Het Zelhems Mannenkoor onder leiding van Susanna Veerman. Foto: PR

Jubileum Zelhems Mannenkoor

ZELHEM - In de wandelgangen heeft iedereen het over het Zelhems Mannenkoor, maar officieel het Christelijk Mannenkoor Zelhem viert dit jaar het 70-jarig bestaan met een jubileumconcert op zaterdag 26 oktober in de Catharinakerk te Doetinchem. Aanvang 20.00 uur. Kerk open 19.15 uur.

De allereerste repetitie van het koor was op 2 april 1949. Met zestien mannen onder leiding van kerkorganist Gerrit Scheffer klonken de eerste gezangen.
Het koor heeft in de afgelopen 70 jaar verschillende dirigenten zien komen en gaan, en staat nu onder de deskundige leiding van Susanna Veerman, 2016-tot op heden. En al bijna 25 jaar is de vaste pianiste en repetitor Yvonne Beeftink. Het repertoire is met de jaren breder geworden, naast kerkelijk werk wordt er ook wereldlijke muziek gezongen.
Het koor repeteert, dus nu al 70 jaar altijd op de donderdagavond. Sinds 1992 in Cultureel Centrum De Brink in Zelhem. Een zaal met een mooie akoestiek. Waar veelal ook de concerten worden gegeven.
In dit lustrumjaar is het koor op concertreis geweest naar Moskou. Dit alles was op voortreffelijke wijze georganiseerd door Susanna Veerman en Wim Does. Het was een hele ervaring en geweldige belevenis. Ook is er een gezellige middag voor de leden en partners geweest.

Jubileumconcert
Tot slot het lustrumconcert met een Russisch tintje in de Catharinakerk in Doetinchem. Dit belooft ook een mooie avond te worden. Aan dit concert zal naast het Mannenkoor medewerking worden verleend door pianiste Yvonne Beeftink, organist Wim Does en tenorsolist Jacob Schenk en topmusici uit Rusland, zoals het Saratov duo met aan de piano Elena Lelchuk, Vladimir Skliarenko op hobo en Khosrov Manukyan op duduk, een Armeens blaasinstrument. Het concert staat onder algehele muzikale leiding van Susanna Veerman.