De eerste prijs voor de grote wagens werd toegekend aan de wagenbouwers van Import 2.0 met het onderwerp 'Candy Drempt'. Foto: PR
De eerste prijs voor de grote wagens werd toegekend aan de wagenbouwers van Import 2.0 met het onderwerp 'Candy Drempt'. Foto: PR

Een zonnige en zeer geslaagde kermis

DREMPT - De kermis is op zaterdagavond 14 september geopend met het vogelschieten voor de jeugd, Kayli van de Beek schoot de vogel er in de vijfde ronde met een goedgeplaatst schot af. Terwijl de jeugd streed om de eer van het koningschap werd de vogel voor het vogelschieten bij de volwassenen opgehaald bij vogelbouwer Maurice Leisink. Hierna begon in de feesttent van Hoppenreijs de Foute Party van Qmusic, dit was een overweldigend succes waar nog lang over nagepraat zal worden.

Op zondagmiddag was er de optocht van versierde wagens, loop- en fietsgroepen. Nadat de nieuwe groep bielemannen en bielevrouwen de boomstam die de doortocht belemmerde met de bijl had doorgehakt, kon de optocht onder een stralend blauwe hemel vertrekken. Maar liefst achttien grote wagens, tien loopgroepen en vier groepen met versierde fietsen deden mee. De eerste prijs voor de grote wagens werd toegekend aan de wagenbouwers van Import 2.0 met het onderwerp 'Candy Drempt'.

Maandagmorgen werd de kermis geopend door Burgemeester Besselink van de Gemeente Bronckhorst. Zij prees in haar toespraak de inzet van de vele vrijwilligers die de kermis organiseren en daarmee een mooi feest als deze kermis mogelijk maken. Na deze mooie woorden ging iedereen de feesttent in, waar voor alle Dremptenaren het dorpsontbijt klaar stond.
Voor de kinderen was er een spelenparcours uitgezet. Hierbij is Sem Hoppenreijs de jeugdprins geworden en Lola Nagy de jeugdprinses. Door velen werd er deelgenomen aan het vogelschieten, lepelschieten, kegelen en ringrijden, waarbij de onderlinge competitie groot was. Bij het vogelschieten presteerde Maurice Leisink het voor de tweede keer de vogel er af te schieten en werd hierdoor voor de tweede keer schutterskoning van Drempt.
Na de prijsuitreiking van de optocht en de spelletjes werd Bennie Verheij gehuldigd, hij heeft 30 jaar lang de rol van kapitein vervuld en vond dit een mooi moment om ermee te stoppen. Hierna barstte het feest los in de feesttent van Hoppenreijs met muziek van de band Curls on Fire. In het Hessenhuus was er ook volop vertier. Hier kon lekker worden gegeten met gezellige livemuziek.


Grote kleurrijke handwerkmarkt

DOESBURG - De Grote Kerk verandert zaterdag 28 september in een kleurrijke markt tijdens de twintigste Nationale Textiel- en Vezelmanifestatie op zaterdag 28 september. Op de markt staan kramen met onder andere brei- en weefgarens, handbedrukte stoffen en handgeverfde garens, zijden sjaals en sieraden, leer en leren tassen, tricotkleding en accessoires, wol en vachten, handgeweven textiel, gevilte vogels en vissen, quiltmaterialen, Indiase zijden sari's en borduurwerk met kraaltjes. De techniek die gebruikt is bij de inhuldigingsjapon van Koningin Maxima. De standhouders komen uit alle windstreken van Nederland. Uit deze regio komen onder andere Marijke van der Duijs van Atelier Het bonte Schaap uit Zutphen en Maja Waanders van Maja's batik uit Doetinchem.

Tijdens de markt worden workshops gegeven in blockprinten en vrij borduren en zijn demonstraties te zien van het kleurrijke Staphorster stipwerk en een Japanse borduurtechniek, sashiko. Daarnaast is een prachtige tentoonstelling ingericht met werk van vijf textielkunstenaars. Zij vertellen ter plekke iets over hun werk.

Locatie: Kerkstraat 4 te Doesburg. Open van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang volwassenen 8 euro, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis, jeugd tot 18 jaar 4 euro. Parkeergelegenheid bij De Bleek, De Linie, Mauritsveld of bij de Jachthaven. De kerk is toegankelijk voor rolstoelen.


www.ntvmdoesburg.nl