Meta Schoenmaker. Foto: Harold Wassink
Meta Schoenmaker. Foto: Harold Wassink Foto:

Meta Schoenmaker winnaar Vrijwilliger van het Jaar 2019 Keppel en Eldrik

Zij ontving het 'Bijltje' van de Bielemannen

KEPPEL/ELDRIK - Op zaterdag 7 september tijdens het jaarlijkse Volksfeest Keppel en Eldrik ontving Meta Schoenmaker uit Hoog-Keppel het 'Bijltje' van de Bielemannen. Het 'Bijltje' van Keppel en Eldrik is een onderscheiding die wordt toegekend aan de meest opvallende vrijwilliger van de dorpen Hoog-Keppel, Laag-Keppel en buurtschap Eldrik.

Het 'Bijltje' van Keppel en Eldrik wordt uitgereikt aan vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de gemeenschap en haar voorzieningen en daarmee het behoud van leefbaarheid in de dorpen stimuleren.

Prijs niet verwacht
Vijftig jaar geleden is Meta als juf begonnen aan de Van Pallandt Kleuterschool in Laag-Keppel. Vanaf 1985 heeft zij de kleuters van Laag-, Hoog-Keppel en Eldrik wegwijs gemaakt op De Bongerd. Sinds zes jaar is zij met pensioen en in plaats van achter de geraniums te zitten verkiest zij bescheiden de coulissen van het Volksfeest via de feestcommissie en de organisatie van Koningsdag Keppel. Waarbij zij de kinderen vele jaren heeft vermaakt bij de spelletjes van het Volksfeest. Daarnaast zetelt Meta in de organisatie van Proef Keppel, een jaarlijks zomerévenement waarbij de bevolking elkaar ontmoet en geniet onder het genot van lokale dranken, spijzen en muziek.


Laatste vlucht PV De Koerier

ZELHEM - Zaterdag 14 september had Postduivenvereniging De Koerier de laatste vlucht van het seizoen vanuit Niergnies (300 kilometer). Uitslag: Henk Wassink 1-2-3-4-7-9; Sander Gemmink 5-6-8 en Frits Meijerman 10.