Dames- en Kinderkledingbeurs

HALLE HEIDE - Vrijdagavond 11 oktober van 19.00 tot 22.00 uur is de eerste editie van de dames- en kinderkledingbeurs in het Heidehuus, Halle-Heideweg 22 te Halle-Heide. Op de beurs is zomer- en winterkleding vanaf maat 92 verkrijgbaar. Ook is het mogelijk eigen kleding te verkopen, dit wordt verzorgd door de organisatie. Deze week is het mogelijk om op woensdag 18 en donderdag 19 september de stickers daarvoor ophalen. De tijden, adressen en verdere info zijn te vinden op de Facebookpagina 'Kinder en Dames kledingbeurs Halle-Heide' of neem telefonisch contact op via 0314-785 337.


Boekenuitverkoop ZCOK

ZELHEM - Het Zelhems Christelijk Oratoriumkoor houdt op zaterdag 21 september een grote uitverkoop van boeken. Er is een grote keuze voor groot en klein en ze kosten slechts 1 euro per kilo. Het ZCOK is bij (bijna) droog weer aanwezig van 10.00 tot 14.00 uur op de markt in Zelhem. De opbrengst komt geheel ten goede aan de vereniging.

Het eerstvolgende concert zal plaatsvinden op zaterdag 28 september om 20.00 uur in de Lambertikerk in Zelhem. Het koor brengt dan het 'Requiem' en het 'Te Deum' van W.A. Mozart. Voor informatie over het koor en het concert, zie de website.


zcokzelhem.webs.com


Maandcompetitie voor recreatieve biljarters

ZELHEM - De MaandCompetitie is er voor die recreatieve biljarters, die zonder wedstrijdspanning, af en toe een avond gezellig onder begeleiding willen spelen en hun spel willen verbeteren. Er wordt elke maand, van oktober tot april, op een vrijdagavond gebiljart bij 'De Pol'. Uiteindelijk wint de beste biljarter de felbegeerde MaandCup. Het betreft acht speelavonden, waarbij een geoefende biljarter aanwezig is om uitleg en tips te geven. Biljartkeus zijn aanwezig, eigen keu meenemen is ook mogelijk. De avonden beginnen om 20.00 uur. Deelname is vanaf 18 jaar en kost 15 euro. Voor meer informatie en opgave, de zie website.


www.bvdepolzelhem.nl


Nieuw kunstboek Martien de Kler

LAAG KEPPEL - Woensdagavond ontving Marijke de Kler uit handen van Rick Hulshof het 1e exemplaar van het kunstboek 'Intens'. Kunst of Art heeft dit boek gemaakt over het leven en de kunstwerken van haar echtgenoot Martien de Kler (1943-2016). Van 12 september t/m 5 oktober is zijn werk te zien iNieuw kunstboek over de Zutphense kunstenaar Martien de Kler (1943-2016) in het kerkje in Laag-Keppel.

Het boek neemt je mee door het leven en de kunstwerken van Martien. Wie en wat inspireerde hem. Tegenstellingen als kracht & kwetsbaarheid, cynisme & humor en erotiek & macho trokken hem aan. Vanaf 12 september is dit boek te koop in de galeries van Kunst of Art en op drie andere locaties te weten Van den Brink Boek en Buro (Zutphen), Dat Bolwerck (Zutphen) en Boekhandel Jansen & De Feijter (Velp).

Kunst of Art heeft, na het overlijden van Martien in 2016, een deel van de collectie gekocht van zijn echtgenote Marijke. "Zijn werken zijn een mooie aanvulling op onze collectie. Qua formaat, kleur en thematiek. Wij vinden dat zijn werk (inter)nationale allure heeft. Vandaar deze expositie om kunstliefhebbers kennis te laten maken met zijn werk",' aldus Mike en Rick Hulshof.


Cursus 'Symbolisme in de schilderkunst' in Zelhem

ZELHEM – De bibliotheek in Zelhem begint deze maand met een cursus kunstgeschiedenis. Het thema van dit jaar is 'Symbolisme in de schilderkunst'. De lezingencyclus wordt gegeven door Iris Maalderink in samenwerking met de Galerie Bibliotheek Zelhem. De vijf lezingen zijn verdeeld over tien weken. De cursus is elke maandagochtend om 10.00 uur en elke woensdag- en donderdagavond om 20.00 uur. De cursus begint maandag 23 september en eindigt 25 november. Meedoen kost 60 euro, opgeven kan via de e-mail of door te bellen. De bijeenkomsten duren ongeveer twee uur inclusief pauze.

De term symbolisme wordt voor het eerst gebruikt in 1886 door de Franse criticus Jean Moréas, hij gebruikt het in verband met de literatuur uit die tijd. Pas later wordt de term ook op de schilderkunst toegepast. Er is hierbij geen sprake van een vaste groep of stijl, maar meer van een bepaalde geestelijke houding waarbij een literaire benadering van de schilderkunst overheerst. De droomachtige schilderijen worden bevolkt door mysterieuze figuren uit de literatuur, de bijbel en uit de Griekse mythologie. Elke avond zal een ander land centraal staan.


a.maalderink@hccnet.nl

0314 621744