Kledingbank

ZELHEM - Kledingbank Zelhem gaat de zomerkleding vervangen door winterkleding en is daarom op dinsdag 17 september gesloten. Vanaf dinsdag 24 september is het weer mogelijk kleding te komen halen en brengen van 13.00 tot 14.30 uur. Kosten 1 euro per kledingstuk. Ook zaterdag 28 september is men geopend 10.00 tot 12.00 uur. Alleen op 10 september kan men nog zomerkleding voor 50 cent per stuk halen.


Kleding schenken voor humanitaire hulp aan Jemen

HUMMELO - Op zaterdag 21 september vindt in Hummelo de inzamelingsactie van Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. Nog bruikbare kleding en schoeisel kan in gesloten plastic zakken van 10.00-12.00 uur afgegeven worden in het voorportaal van obs De Woordhof aan de Keppelseweg 56 in Hummelo.

Het goede doel dat deze keer is gekozen is humanitaire hulp aan Jemen, het land waar zich volgens de Verenigde Naties momenteel de grootste humanitaire crisis ter wereld voltrekt. Al vier jaar is het land in oorlog, 2 miljoen Jemenieten zijn op de vlucht in eigen land, er zijn ziekte-uitbraken en een hongersnood dreigt voor 14 miljoen mensen, dat is de helft van de bevolking. Met de netto-opbrengst van de najaarsactie 2019 kan noodhulp in de vorm van onderdak, de distributie van dekens en kleding, voedselpakketten en hygiƫnepakketten worden gerealiseerd.


www.samskledingactie.nl