Volop vertier tijdens Zelhemse Septemberfeesten

ZELHEM - De Zelhemse Septemberfeesten, dit jaar van donderdag 19 tot en met zondag 22 september, worden voor de 34ste keer georganiseerd. Naast het Lunapark waar de waaghalzen zich kunnen uitleven, de feesttent met het nodige vertier en de optocht waar altijd wat bijzonders voorbij komt, wordt ook dit jaar weer om de hoogst haalbare eretitels gestreden tijdens de Veldspelen op vrijdagmiddag.

Tijdens alle dagen van de Zelhemse Septemberfeesten is het Lunapark geopend. Alle Zelhemse basisschoolleerlingen ontvangen enkele kaartjes voor een attractie en muntjes waarmee zij frietjes met een snack kunnen halen. Mocht uw kind wel in Zelhem wonen, maar niet op een Zelhemse basisschool zitten, dan kunt u deze kaartjes en muntjes ook aanvragen via info@septemberfeestenzelhem.nl ,onder vermelding van naam, adres en leeftijd. Dit kan nog tot en met 17 september. Op vrijdagmiddag 20 september kunnen de kinderen uit de groepen 1 en 2, maar ook kinderen tussen 0-4 jaar gratis draaimolenkaartjes ophalen in de feesttent, deze zijn alleen op de vrijdag geldig.

Opening
De feestelijkheden starten op donderdagavond 19 september met een gemaskerde optocht. Alle basisschoolleerlingen krijgen een masker uitgedeeld de komende weken en deze kunnen zij versieren. Een eigen masker dragen mag natuurlijk ook. De maskers zijn ook tijdens het opbouwen op het feestterrein af te halen vanaf maandag 16 september.

Volksspelen
Het Koningsnummer blijft natuurlijk het vogelschieten, knallend geopend door het openingsschot van wethouder Dhr. Paul Hofman en de Koning van 2018: Richard Jansen. Daarnaast is er vogelknuppelen voor de dames en de individuele veldspelen. Ook aan de allerkleinsten is gedacht, zo zijn er allerlei leuke spelletjes georganiseerd. De oudere kinderen kunnen wederom meedoen met de individuele spelen. Tenslotte kun je je fiets komen versieren bij het onderdeel 'Pimp je fiets"'en zo zaterdag meefietsen met de optocht.

Optocht
Tijdens de allegorische optocht door het dorp op zaterdag om 12.00 uur, kunnen hoge punten gescoord worden in meerdere categorieën. De deelname is gratis en inschrijven kan via de website of om 11.00 uur op het Stationsplein. Ook rijden tijdens deze optocht de koning van het vogelschieten, de koningin van het vogelknuppelen en de jeugdprins en jeugdprinses mee in de koets.

Feesttent
Op donderdagavond, bekend als de Zelhemse avond, wordt afgetrapt met Anderkovver. Op vrijdag zijn er vanaf 17.00 uur de Disco Kings. Om 21.00 uur wordt het vuurwerk ontstoken. Zaterdag komt de coverband Cabrio in de feesttent. Zondag worden de Septemberfeesten afgesloten met frühshoppen met de Bargkapel en Duo H&A. En 's middags zullen Die Männer de bezoekers vermaken, tussentijds is er ook nog een optreden van Otto Lagerfett. De organisatie wijst erop dat roken in de feesttent verboden is.

Hulp
Niets kan gebeuren zonder de hulp van vrijwilligers en de steun van vele sponsoren.Een vaste kern van vrijwilligers, de leden van de Stichting Septemberfeesten Zelhem, zijn al maanden geleden gestart met de organisatie van dit evenement. Maar nieuwe mensen om dit team te versterken zijn van harte welkom. Interesse? Benader dan een van de leden. Tijdens het evenement zichtbaar met een donkerblauwe polo met het embleem van de Septemberfeesten. Daarnaast bedankt de organisatie alle sponsoren, want zonder de financiële steun, materialen en/of hand- en spandiensten was dit evenement niet mogelijk geweest.

Volg Facebook voor de laatste nieuwtjes en zie de website voor informatie en de fotoreportage van het evenement.


septemberfeestenzelhem.nl