Open zaterdag St Joriskerk

DREMPT - De deuren van de eeuwenoude St Joriskerk aan de Kerkstraat 1 in Drempt staan zaterdag 31 augustus van 11.00 tot 17.00 uur weer wagenwijd open. De kerk met haar beroemde wandtapijten en beeldhouwerkjes is dan weer te bezichtigen en er zijn gastheren/vrouwen aanwezig die informatie kunnen geven. Deze laatste open zaterdag zijn aanwezig Henny Ferwerda, Yvonne van Beek en Garri Jansen

Henny Ferwerda werd gestimuleerd door de sfeer bij De Werkschuit te Gouda is Henny zich in 2004 met schilderen gaan bezighouden. Zij laat zich bij schilderen leiden door fantasie, gevoel, kleuren en intuïtie. Sinds ze schildert heeft ze gemerkt dat je anders naar dingen gaat kijken; je let veel meer op kleuren, op lichtval, op contrasten en op verhoudingen. Bij het schilderen ontstaan hieruit steeds weer abstracte of gestileerde vormen. Behalve met kwast werkt ze ook graag met het paletmes. Ze houdt van werk met veel kleur: zomer- en herfsttinten. Momenteel is ze veel bezig met de zee, het wad en met imaginaire landschappen. Rustige kleuren, maar ook indrukwekkende donkere luchten en wolken met een lage horizon.

Yvonne van Beek speelt met veel plezier piano. Het spelen is voor haar een uitlaatklep, daarin kan ze haar gevoelens en emoties een plek geven. Yvonne speelt piano van 11.00 tot 13.00 uur in de St. Joriskerk.

Garri Jansen maakt geborduurde kaarten en verkoopt deze. De opbrengst is voor het Rode Kruis.

De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk op prijs gesteld.


De kangoeroes gaan weer naar buiten

ZELHEM - Zaterdag 7 september gaan de kangoeroes weer van start bij korfbalvereniging SEV. Alle kinderen van 3 t/m 6 jaar uit Zelhem en omgeving zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan de kangoeroetraining. Er worden allerlei leuke spelletjes gedaan waarbij plezier, samenspel en balvaardigheid centraal staan.

Ouders kunnen onder het genot van gratis koffie of thee naar de kinderen kijken. De kangoeroetraining start om 10.00 uur en duurt tot 11.00 uur. Locatie: Veld SEV, Sportpark de Pluimerskamp, Halseweg 31a, te Zelhem.

De kangoeroes van SEV komen na 7 september elke zaterdagmorgen om 10.00 uur bij elkaar voor een uur lang plezier. Je bent van harte welkom om mee te komen doen. Mail voor meer informatie.


Jc@sevzelhem.nl