Fia en Ton Seeleman met enkele leden van de dansgroep. Foto: Jan Saalmink
Fia en Ton Seeleman met enkele leden van de dansgroep. Foto: Jan Saalmink

Wegblokkade op weg naar het feest

ZELHEM – Ben je op weg naar je 50-jarig huwelijksfeest in een mooie oldtimer, dan wordt plotseling de weg versperd. Dit overkwam Fia en Ton Seeleman op zaterdagmiddag 24 augustus. De wegversperring bestond uit een met rozen versierd touw die, door leden van de Folkloristische Dansgroep Wi'j Eren 't Olde uit Velswijk, over de weg was gespannen.

Ook dit soort momenten hoort bij de tradities van de dansgroep. Pas na een borrel voor iedereen, in een glas zonder voet, werd de weg weer vrijgegeven. Waarom een glas zonder voet? Dan kun je deze niet ergens neerzetten, dus in één keer leegdrinken.

Tijdens het feest hield voorzitter Bennie Bannink een mooie toespraak en zoals altijd werd een oude sok met inhoud aan het bruidspaar gegeven. Het feest was deze middag erg gezellig.


Bomvol programma tijdens jubileum editie Halse Dag

HALLE - Zondag 1 september is de 25e editie van de Halse Dag in Halle. Ook dit jaar staan er weer volop leuke activiteiten voor jong en oud op de planning. Om 12.00 uur barst het feest los en start in Halle het veelzijdige programma van de Halse Dag. Dankzij de vele sponsoren (lokale bedrijven en in het bijzonder Stichting Sport en Ontmoeten en Halle's Belang) is het de organisatie ook dit jaar weer gelukt om een bomvol en divers programma neer te zetten. Op het centrale plein keert het succesvolle beachvolleybaltoernooi terug, er zijn veel verschillende acts en muzikale optredens en men kan uiteraard weer goede koopwaar kopen op de streekmarkt.

De streekmarkt
Vaste prik op de Halse Dag is de streekmarkt. Een verzameling aan kramen met een rijke diversiteit aan aanbod slingert door de Dorpsstraat. Bezoekers kunnen er unieke producten kopen, iets bijzonders op de kop tikken of juist in gesprek gaan met verschillende verenigingen die zich ook op de markt presenteren.

Veel muziek
Naast de streekmarkt zijn er ook nog vele andere activiteiten die op het programma staan. Zoals al eerder bekend gemaakt, zal op het centrale plein het beachvolleybaltoernooi na succesvolle eerdere edities dit jaar terugkeren. En bij een feest hoort uiteraard ook muziek. Muziek, dat is er volop. Zo zijn er optredens van de Swing Masters, Music Maatje, Pop & Rockkoor Halle, Niet Zoegen Moar Bloazen, en nog meer.

Openstelling kerk en Dorpshuis de Korenaar
Ook de kerk en Dorpshuis de Korenaar openen weer hun deuren. In de kerk zijn er twee optredens (om 14.45 uur en 15.30 uur) van het Varssevelds mannenkoor, is er een expositie van werken van Gerry Kastein en Karin Wensink en zijn er verschillende standjes, zoals Amnesty, de Wereldwinkel en Present te bezoeken. Bij Dorpshuis de Korenaar is een expositie van Anja Holkenborg te bezichtigen, presenteren de ouderensoos en de dagopvang zich en zijn er in en rond de Korenaar verschillende oud-Hollandse spelen te doen. Zo kun je bijvoorbeeld ouderwets stoepranden.

Op de achtergrond wordt nog de laatste hand gelegd aan een grote activiteit die tot slot nog toegevoegd zal worden aan het programma.

De Halse Dag
De Halse Dag vindt elke eerste zondag van september plaats en trekt elke editie meer dan 2.500 bezoekers, afkomstig uit de hele regio rondom Halle. Het is een heuse traditie en een dag waar veel bewoners uit Halle en omstreken naar uitkijken. Vaste prik op het programma zijn een streekmarkt, veel activiteiten voor jong en oud, muziek en lekkere hapjes en drankjes. Dit jaar is de Halse Dag op zondag 1 september.