Vrijwilliger van het Jaar 2018 Petra Stoltenborg, neemt de Erebijl in ontvangst van Vrijwilliger van het Jaar 2017 Johan Hilhorst. Foto: PR
Vrijwilliger van het Jaar 2018 Petra Stoltenborg, neemt de Erebijl in ontvangst van Vrijwilliger van het Jaar 2017 Johan Hilhorst. Foto: PR

Vrijwilligers en golfbaan centraal
tijdens Volksfeest Keppel en Eldrik

KEPPEL/ELDRIK - Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september vindt het 124ste Volksfeest Keppel en Eldrik plaats. Het feest in het centraal gelegen Hoog-Keppel bestaat uit een kermis, optocht, zeskamp en vogelschieten. Zowel klein als groot viert het leven in de dorpen Hoog-Keppel, Laag-Keppel en buurtschap Eldrik. Uniek is de rondgang van de Kleine Schutterij, dat zich kenmerkt als oudste en enige in Nederland. Het feest wordt georganiseerd door Stichting Volks- en Kinderfeesten en ondersteund door vrijwilligers en 'Vrienden' (sponsoren).

Vrijwilliger van het Jaar 2019
Net als in 2016, 2017 en 2018 worden ook dit jaar weer een drietal vrijwilligers uit de dorpen genomineerd. Deze worden in de week voorafgaand aan het Volksfeest bekend gemaakt. De Bielemannen Keppel en Eldrik hechten veel waarde aan deze mensen die zich belangeloos inzetten voor de gemeenschap en haar voorzieningen. Het Volksfeest is een mooi moment om deze bijzondere mensen te danken voor hun diensten. Na de optocht op zaterdag 7 september vindt de verkiezing 'Vrijwilliger van het Jaar 2019' plaats en maken de Bielemannen bekend wie deze titel het komende jaar mag dragen.

Thema van de Bielemannen
Zoals vanouds zorgen de Bielemannen weer voor het nodige vermaak en vertier. Zo luiden zij de vrijdagavond het Volksfeest gepast in en gaan zij zaterdagochtend en met de optocht weer met groot spektakel rond. De Keppelse Golfclub heeft dit jaar de gemoederen bezig gehouden en dus zien de Bielemannen hun kans schoon hiermee op ludieke wijze de draak mee te steken.

De Bielemannen van Keppel en Eldrik in actie. Foto: PR