Orgelconcert: Piet Cnossen

ZELHEM - Vrijdag 23 augustus zal Piet Cnossen een orgelconcert verzorgen in de Lambertikerk te Zelhem. De orgelklanken zijn te beluisteren van 15.00 tot 15.45 uur.

De zomerconcerten in de eeuwenoude Lambertikerk zijn al jaren bekend bij de liefhebbers van orgelmuziek. Op zes achtereenvolgende vrijdagmiddagen kan men luisteren naar bekende Nederlandse organisten. Zij stellen zelf hun programma samen waardoor ieder concert een heel eigen sfeer krijgt. De concerten zijn laagdrempelig opgezet: het programma is zeer afwisselend, de uitvoeringen duren niet lang, en de toegang is gratis. Wandelaars en toeristen maar ook luisteraars die niet bekend zijn met orgelmuziek zijn van harte welkom in de mooie kerk.

Piet Cnossen
Piet Cnossen (1946) voltooide in 1974 zijn studie aan het Conservatorium van Arnhem bij Bert Matter met het diploma Uitvoerend Musicus. Daarna studeerde hij Liturgiek en Kerkmuziek bij dr. Hans van der Werff en Maarten Kooy in Utrecht. Van 1971 tot 1986 was hij cantororganist in Velp en vanaf 1986 is hij organist van de dorpskerk te Rheden. In 1976 ontving hij de burgemeester de Bruinprijs, de culturele aanmoedigingsprijs van de gemeente Rheden. Cnossen is dirigent van het Thomassen Mannenkoor te Rheden.

Voor meer informatie over de orgelconcerten, het orgel of de kerk, zie de website.


lambertikerk.nl


Boekenverkoop ZCOK

ZELHEM - Zaterdag 24 augustus staat het Zelhems Christelijk Oratoriumkoor (ZCOK) van 10.00 tot 14.00 uur op de markt met een royale boekenstand. Er is voor elk wat wils: kinderboeken, detectives, kunstboeken, romans en nog veel meer. De opbrengst zal geheel ten goede komen aan het koor. Voor meer informatie, zie de website.


www.zcokzelhem.webs.com