Openluchtspel BTV De Meene groot succes

ZELHEM - Vorige maand werd er bij de Boerderij in Zelhem het openluchtspel 'Wat een Peerdespul' opgevoerd.

Het openluchtspel met in de hoofdrol twee vrijgezelle broers en hun melkveehouderij. Tenminste, voor zolang er nog melkvee zal rondlopen. Waar de ene broer een enthousiaste koeienliefhebber is, heeft de andere vooral wat met paarden. Maar de traditie van het familie bedrijf telt zwaar, en als dan ook nog de paarden liefhebbende broer op een dag een stoeterij wil beginnen, duurt het niet lang of de bom barst. Het oorspronkelijke voor toneelpodium geschreven blijspel is door regisseur Sander van Voorst omgeschreven naar een openluchtspel. De spelers hebben zich kunnen uitleven met alle gewoontes en gebruiken uit de jaren 60. De spelersgroep heeft ook dit jaar kunnen rekenen op vele figuranten. Ook het rijdend materiaal uit die tijd was aanwezig. Ondanks enkele regenbuien bleef het publiek uiterst enthousiast en keken ruim 700 mensen naar het openluchtspel.

Via deze weg wil de Buurt- en toneelvereniging alle vrijwilligers die zich, op welke manier dan ook, ingezet hebben enorm bedanken.


Bijeenkomst voor werkzoekenden

DOETINCHEM - Wil je meer weten over wat de START-methode voor je kan betekenen in je zoektocht naar werk? Kom dan op 28 augustus naar de Walk&Talk. Wilma Kuipers zal dan vanuit haar ervaring als teamcoach vertellen over deze methode die ook goed te gebruiken is bij sollicitatiegesprekken.

Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort je op zoek bent naar werk, welk werk je zoekt of hoe jong of oud je bent. Bij de Walk&Talk krijg je de ene keer inspiratie van een gastspreker en de andere keer een handige tip van een andere deelnemer. Ook kun je kennis overbrengen en juist andere deelnemers helpen.

De bijeenkomst vindt plaats op 28 augustus van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek van Doetinchem. Om 9.30 uur staat er koffie en thee klaar. Kijk op de website om je gratis aan te melden.


www.biebnieuws.nl


Genieten van motorsport tijdens Vetnippel Trophy

KRANENBURG - Aankomende zaterdag 10 augustus wordt in de Kranenburg de negentiende Vetnippel Trophy verreden. Dit jaarlijkse motorsport evenement wordt georganiseerd door de V.A.M.C. de Graafschaprijders. Aan de start komen de solo-rijders tot en met 85 cc jeugd, zijspannen, quads en solo-klasse vanaf 125cc. De trainingen zijn vanaf 13.00 uur en de wedstrijden zullen beginnen om 14.00 uur.

De grasbaanraces zijn een begrip in Vorden en omstreken. Iedereen is van harte welkom om te genieten van een mooie middag motorsport. Er zullen verschillende heats gereden worden met de daarbij behorende finaleraces. De organisatie hoopt op voldoende deelname in de verschillende klassen. Publiek kan naast de motorsport ook gezellig een hapje en drankje nuttigen tijdens of na de wedstrijden. De catering is in handen van de vrijwilligers.

Op 30 augustus organiseert de Vordense motorclub haar 35ste driedaagse tour naar Westerwald, Duitsland. Naast deze evenementen mogen de clubleden van de V.A.M.C. deelnemen aan de clubcross die samen met de motorclub H.A.M.A.C. uit Harfsen georganiseerd gaat worden op 1 september. De locatie is het prachtige circuit Peppelenbos in Harfsen. Voor verdere info van de verschillende evenementen kijk op de website.


www.vamc.nl