Team IJzevoorde. Foto: PR
Team IJzevoorde. Foto: PR Foto:

Zomer in Gelderland in IJzevoorde

IJZEVOORDE - Het regionale tv-programma Zomer in Gelderland komt op vrijdag 9 augustus voor het eerst in zijn tienjarig bestaan naar IJzevoorde. Gedurende een tour van vier weken doet het programma twintig dorpen en buurtschappen in de provincie aan. Presentatrice Angelique Krüger en haar tv-team gaan in de eerste week van augustus naar Elden, Stroe, Nederasselt, Nieuwaal en IJzevoorde.

Door Bert Vinkenborg

Van 18.00 tot 19.00 uur wordt bij het sport-cultureel centrum Pokkershutte in IJzevoorde een heel programma afgewerkt waarmee voor de IJzevoordse gemeenschap behalve publiciteit ook geld te verdienen valt. De Pokkershutte herbergt behalve sport en cultuur ook een basisschool en een buitenschoolse opvang. De Pokkershutte en de gebruikers bloeien en groeien en gaan daarmee tegen de trend in dat kleine kernen krimpen en vergrijzen.

Hoe komt de Pokkershutte in een tv-programma? Beheerder Lies Ankersmit kan het met enthousiasme uitleggen. "Ik was al een paar jaar bezig de Pokkershutte als buurthuis van het jaar genomineerd te krijgen, maar dat lukte steeds maar niet. Tot mijn verrassing werd ik in november van het vorig jaar door het programma Zomer in Gelderland gebeld of wij eraan mee wilden doen. Hoewel ik nog niet wist hoe we dat voor elkaar moesten krijgen heb ik geen seconde geaarzeld en meteen ja gezegd." Pas later hoorde ze wat er op het programma stond. Met elk programmaonderdeel valt geld te verdienen voor de Pokkershutte. In totaal maximaal 1.000 euro.

's Morgens om 09.00 uur ontvangt de organisatie een opdracht in een envelop. Wat men nu al weet is dat er een decor gemaakt moet worden met allerlei historische elementen. Daar mag de hele dag aan gewerkt worden tot 17.00 uur. Het eindresultaat moet het klapstuk van de avond worden. Hier is ter beoordeling van de jury maximaal 250 euro mee te verdienen.


Lees verder op pagina 5